Skip to main content

Hijrah

Ini bukan kempen MLM....diingatkan sekali lagi..ini bukan kempem MLM!

Hijrah itu pengorbanan,
Hijrah itu perjuangan,
Hijrah itu persaudaraan,
Hijrah membentuk perpaduan

************************************************
owh ini bukan lah awal muharram kan..xsemestinya, kita akan dengar lirik ni tym awal muharram jek...dalam kehidupan kita seharian pon kene selalu berhijrah..berhijrah pd kebaikan. semoga ape yg dipilih utk perjalanan hidup, harapnya yg terbaik.

Hijrah tu mmg pengorbanan kerana kita terpaksa mengorbankan sesuatu utk mendapatkan sesuatu. tidak ade benda yg kekal dalam dunia ini. dan kita perlu membuat pilihan bukan mengaut kesemuanya pd satu-satu masa.

Perjuangan yg tak akan berhenti selagi kita masih dilandasan yang kita sendiri pilih & masih lg dalam lingkungan keinginan kita. Bila mendapat sesuatu kita akan target sesuatu yg baru..makanya perjuangan tak kan berhenti setakat tu..sebab tu dikatakan Hijrah itu perjuangan

kerana berhijrah jugalah ikatan persaudaraan akan makin kukuh. makin jauh kita makin menghargai antara satu sama lain. selain itu, kerana berhijrah kita dpt memperluaskan & menambah saudara2 baru di keliling kita.

dan akhirnya membentuk perpaduan.

oklah itu sahaja ulasan dr aku.

kalo dulu mmg aku yang memilih & berkeinginan utk berhijrah. tapi kali ini, aku terpaksa & aku mengikutnya lalu aku rase ini lah yg terbaik.

Nota kaki: adakah dewmandew akan berhijrah ke alam lain? aiyooo abg long perlu rase tergugat!

Comments

dewman said…
hi, tumpang lalu.. jom join score A, ni bukan MLM. Sila hubungi AbgLong Kenanga.. hikhikhik! aku berhijrah ke mana tah? mencari pakwe bermata biru..
cyanamoose said…
all the best babe..

ingat ko nyanyi lagu nasyid td.. ahaks..

dewman..ke alam manakah kamu?

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.