Skip to main content

Genting

Seawal pagi jumaat, dpt panggilan dari membe aku...

Membe: Malam ni kau buat ape?
Aku: erm, xdek ape..lepak kat umah ajelah
Membe: Jom Naik genting
Aku: Genting? Malam ni? Kol brape?
Membe: Yolah, Genting lah...malam ni..dalam kol 9lbh
Aku: Kau jemput aku ke?
Membe: yupp..aku jemput kau kat umah lah...
Aku: ok lah..mlm ni aku follow ko naik genting

dan sesungguhnya, membe aku tu adalah seorang wanita ye...aku bukan lah baik sangat...& aku takde lah jenis yg terlampau jahat pulak kan. Aku hny manusia biasa yang mencuba utk menjadi yang terbaik :)

Sebab ade org tersalah anggap..ingat aku nak gi dating kat genting...Gile apekahh.......kalo lelaki bukan mahram nak ajak tgk wAyang pon aku akan reka 20 ribu alasan kan..kan..hehehe ni kan naik genting
Erm tujuan lepak genting tu bukannya ape, cuma saje jek..membe aku nak belajar guna camera yang dia baru beli..makanya, aku lah jadik mangsa utk ajar serba sedikit kan...

kami sampai genting dalam 11lbh sbb nye lepas amik aku, kene amik lagi 3org membe aku punye kawan plak..hehehe mereka tu saje jek nak bergambar sebenarnye...kire pergi bertujuan nak bergambar..tp serius sejuk giller..kekeke

takde plan tido ye...sbb masing2 kene blk awak kerana esoknya, aku nak follow si Gonges+Sara shoot wedding & mereka yg lain tu nak naik ke broga lepas subuh...makanya, kol 2am..kitaorg turun...

owh yg join aktiviti sengal ni cuma 5org..& kesemua nya perempuan... Tukang amik gambar, aku, Peah [name dia sebenar ntah le], kasmah, & yana.

odw balik..aku sedap jek membute..wakakaka pdn muka ngan driver lah kn..hak33...alhamdulillah kami selamat pergi & balik utk aktiviti sengal ni :)...oleh sebab xdek arah tujuan..makanya, cuci mata ajelah..serius ramai gillak org...

Comments

Queenin Murni said…
"Sebab ade org tersalah anggap..ingat aku nak gi dating kat genting...Gile apekahh......"
-->> akukah? hahahha! aku bukn salah anggap beb, aku serkap jarang, mana la tau dpt korek rahsia.. nak tunggu ko cerita, xdeknya la kan. hahahaha!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…