Skip to main content

Senyap

Semangat tu tah ke mana perginya. Mungkin keletihan tu masih terasa. Argghhh ni semua alasan sebenarnya. Atau ianya hanya disebabkan sikap diri sendiri yang cuba mencarik alasan :P

Ok, Kerja mengukur jarak + menilai kualiti batu-batuan di jalan TAR adalah KERJA yangsangat melelahkan. Tiada siapa yang perlu dipersalahkan. hehehe

Sabtu lepas, dek kerana melayankan Makayah sendiri yang mai KL semata2 nak ronda2 di Jalan TAR. Pada mulanya, aku ala2 malas lah jugak..tp mengenangkan sungguh lah jarang sekali mereka kemari utk berjalan..makanya layan kan aja....Best plak jadik Mak aku..sbb main rembat jek ape nak..org lain bayar..aku nye poket rabak..ayah nye poket pon bolos...huhuhu xpe..sekali sekala yg mmg sangat sekali sekala kot...

& hampir 4jam setengah yeeeeeeeeeeee sesi rondaan berlaku. Oleh sbb aku xdpt ape2 makanya...tiada gambar..tanda protes :P Nak makan pon kene beratur pjg...kat KFC nu...

Sampai kerinchi balik dah pukul 4.45pm....saje je aku tanya nak ke mana lagi...memandangkan aku akan ikut mereka pulang ke kampung kerana aku dah berjanji ngan kawan aku yg aku nk teman kn dia jumpe ngan Pak Andam dia mase ahad petang...& akan pulang ke KL ngan dia :D

& Ayah aku decide nak singgah IKEA..singgah ok..tp hakikatnya...kol 8lbh malam jugak baru reti nak belah dr IKEA....Ater nye nak jalan2 tgk barang jek..tp jgn harap lah kan....2beg IKEA jugak lah ayah aku beli..wakakaka beli beg jek ke..owh tidak...byk jugak lah mereka ni rembat...seb bek tym nak bayar....hahahha ayah aku hulurkan wang....selamat poket aku dr terus rabak....mungkin dia nampak muke aku kelat sangat kot tym nk bayar..wakakakaa [tp serius aku mmg dah agak bolos budget nih...nak menunggu 8hari dengan penuh debaran..damn..8hari ok!] 10q ayah sbb memahami...huhuhu

& mlm tu blk mlk..aku nyenyak tidur kat seat belakang..kurang asam nye anak kan...kekekke & ayah aku plak gigih nak dinner kat melaka dekat kedai D'Nangka [tah ape lah yg best kan kedai ni]...cett kebulur aku dibuatnye....sampai D'Nangka...not bad lah kedai dia..menarik...keliling pokok nangka yg berbuah lebat...huhuhu.....makanan..biasa2 ajelah..tp mmg selalu nye ramai jek org..maybe sbb kat situ Wifi FREE kot...tu org suka lepak.

^_* ok lah..mate masih berat....ting tong jek...mcm org buat marathong KL-Putrajaya...nite semua....

Comments

cyanamoose said…
malas munye pasal...sila jwb tag!! hahaha

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…