Skip to main content

Hati + Kaki

kalau semalam, aku mengalami pelbagai situasi....tapi harini lain pulak ceritanya.

Seawal pagi, hormon Adrenalin aku terpaksa dirembeskan dengan luar biasa. Semua ini kerana, kereta guwe tak berkunci..hahaha sendiri silap kan. Bayangkan lah betapa cuaknya aku, bukak sana sini cek segala,fouuuhhhh lega sebab tiada apa yang memuskilkan...macam mana lah aku secuai ini. padahal, kadang2 aku sanggup turun balik kalo rase tak best semata2 nk cek pintu kereta dah kunci ke idak...padan lah aku beria lock stereng...alhamdulillah...sbb dah lame giller xgune mende alah tu..tetibe rajin..hehehee tapi lagi alhamdulillah lah sbb kawasan rumah aku ni masih lagi selamat.

& tergerak hati nak drive pegi keje harini, tapi mengenang kan aku malas nk redah jem tym balik...hati agak berbolak balik..nak bawak ke tak..last2 xyah lah bawak...erm hazab nye sampai pd waktu balik...di mana tren buat hal & stuck di Masjid Jamek selama 2jam lebih..OMG, betis aku dah rase menegang tahap ape tah & buku lali nye skrew mmg rase nak tercabut semuanya, tren yg penuh dengan org & kene berdiri & tidak bergerak......aku rase nak jek menapak balik kerinchi....huh~ announcement pon leh wat darah aku menyirap...dr kate sejam..tambah 30 min..& tambah lg 30 min....serius lah...pd mereka yg xsemayang asar lg..mcm mane lah kn..sbb tren tu start stuck jam 5.40pm, & boleh jalan kembali pd waktu 7.58pm...bayang kan lah yeeee kawan2......sbb tu aku lagi suka ke CP Tower...hehehe

Malam ni kene rendam kaki ngan air suam + garam.....serius...lenguh nye masih terasa hingga kini.....lalu kat pasar malam pon aku berselera tgk makanan...sungguh pelik..sbb nk cepat sampai rumah & baring utk lurus kan pinggang....

owh dalam selama 2jam lebih dlm tren adalah adegan budak ni ngorat si kakak..lawak jek..sbb mintak acc FB...budak2...tersengeh jugak aku dok dengar ayat dia mengayat..kekekee...lagi satu kisah....tym tren dah ok...nak masuk dlm tren balik..adalah sorang OKU yg pakai wheel chair masuk...bau dia..tuhan sajalah yg tau...penah bau Todi x? ha tu lah bau...semua org hormat lah kn..sbb OKU..tp dlm tren dia buat perangai ok..nak muntah segala lah..ngan hembus hingus lah..aiyooooooooooooo seb baek aku pandai cermin pintu jek....cium cermin tu bau lg best kot...serius kuat giller bau todi tu..ade kakak sorang tu mmg nk termuntah dah..seb baek lah org tu turun kat KL sentral....fouuhhh lega....serius lagi jauh perjalanan..lagi byk ragamnya...serius lah......kaki guwe lenguh bangat ni! hehehehehe

Nota kaki: Gute 9te semua....kene tido lambat sbb nk tgk Dimas..td dah termiss kn..huk22

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…