Friday, July 9, 2010

Hati + Kaki

kalau semalam, aku mengalami pelbagai situasi....tapi harini lain pulak ceritanya.

Seawal pagi, hormon Adrenalin aku terpaksa dirembeskan dengan luar biasa. Semua ini kerana, kereta guwe tak berkunci..hahaha sendiri silap kan. Bayangkan lah betapa cuaknya aku, bukak sana sini cek segala,fouuuhhhh lega sebab tiada apa yang memuskilkan...macam mana lah aku secuai ini. padahal, kadang2 aku sanggup turun balik kalo rase tak best semata2 nk cek pintu kereta dah kunci ke idak...padan lah aku beria lock stereng...alhamdulillah...sbb dah lame giller xgune mende alah tu..tetibe rajin..hehehee tapi lagi alhamdulillah lah sbb kawasan rumah aku ni masih lagi selamat.

& tergerak hati nak drive pegi keje harini, tapi mengenang kan aku malas nk redah jem tym balik...hati agak berbolak balik..nak bawak ke tak..last2 xyah lah bawak...erm hazab nye sampai pd waktu balik...di mana tren buat hal & stuck di Masjid Jamek selama 2jam lebih..OMG, betis aku dah rase menegang tahap ape tah & buku lali nye skrew mmg rase nak tercabut semuanya, tren yg penuh dengan org & kene berdiri & tidak bergerak......aku rase nak jek menapak balik kerinchi....huh~ announcement pon leh wat darah aku menyirap...dr kate sejam..tambah 30 min..& tambah lg 30 min....serius lah...pd mereka yg xsemayang asar lg..mcm mane lah kn..sbb tren tu start stuck jam 5.40pm, & boleh jalan kembali pd waktu 7.58pm...bayang kan lah yeeee kawan2......sbb tu aku lagi suka ke CP Tower...hehehe

Malam ni kene rendam kaki ngan air suam + garam.....serius...lenguh nye masih terasa hingga kini.....lalu kat pasar malam pon aku berselera tgk makanan...sungguh pelik..sbb nk cepat sampai rumah & baring utk lurus kan pinggang....

owh dalam selama 2jam lebih dlm tren adalah adegan budak ni ngorat si kakak..lawak jek..sbb mintak acc FB...budak2...tersengeh jugak aku dok dengar ayat dia mengayat..kekekee...lagi satu kisah....tym tren dah ok...nak masuk dlm tren balik..adalah sorang OKU yg pakai wheel chair masuk...bau dia..tuhan sajalah yg tau...penah bau Todi x? ha tu lah bau...semua org hormat lah kn..sbb OKU..tp dlm tren dia buat perangai ok..nak muntah segala lah..ngan hembus hingus lah..aiyooooooooooooo seb baek aku pandai cermin pintu jek....cium cermin tu bau lg best kot...serius kuat giller bau todi tu..ade kakak sorang tu mmg nk termuntah dah..seb baek lah org tu turun kat KL sentral....fouuhhh lega....serius lagi jauh perjalanan..lagi byk ragamnya...serius lah......kaki guwe lenguh bangat ni! hehehehehe

Nota kaki: Gute 9te semua....kene tido lambat sbb nk tgk Dimas..td dah termiss kn..huk22

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...