Thursday, July 8, 2010

Situasi

Ada beberapa situasi berlainan yang berlaku hari ni..di mana cerita situasi-situasi ini bermula begini

Situasi 1

Dah lambat pergi kerja, tren plak lambat macam haram....dah 7tren berlalu macam tu jek..makanya, aku dah membazir 40min kerna dok tercanguk menanti tren yang kosong/lengang sikit. Ni semua macam sardin! adoiyai....disebabkan itu, amik ko, aku masok opis kol 9am...eh eh awal lagi kan....hehehee [tp bengang lah sikit..sbb lenguh menunggu tren] xpasal2 kerja aku pagi tadi mengira tren yg terlepas....huh~

Situasi 2

Aku terlupa seluar aku ade poket. or maybe aku dah terbiasa pegang tiket tren tu kat tangan kot. Sampai kat hentian Pasar Seni, serius ramai giller umat yang berebut masuk dalam gerabak tren. walhal, tren tu baru nak lega setelah memuntahkan penumpang di stesen KL Sentral. Dan ketika penumpang berebut masuk di Pasar Seni tu, tiket di tangan aku melayang jatuh..lalu jatuh kat tangan anak pakcik&makcik ni..yeee anak dia comei, & mereka org seberang yg aku rase kaya. Dengan sopan aku tanya "Uncle, tiket di tangan anak uncle ni family uncle punya ke?" dan aku hanya diberi jawapan mata terbeliak saja....& aku ulang lagi..."tiket tu, anak uncle punya ke? saya punya tiket terjatuh kat atas tangan anak uncle & i think dats mine" boleh plak org tua tu jawab. "Tak, ini tiket kami punya" adoiyai...giller keras jawapan ko...tp bila masa plak anak ko yg kecik tu kene bayar duit tiket...sengal...nak tak nak..terpaksa lah buat muka seposen depan abg polis bantuan tu cakap tiket terjatuh..huh~

Situasi 3

Rase cokelat bertukat menjadi rasa kelapa. Singgah Kedai roti, tapi blh plak aku nak amik roti perisa cokelat, tapi roti lain plak yg aku capai...adoiyai...nak tak nak tolan ajelah..sbb dah sampai opis baru perasan...huh~

Situasi 4

Odw balik...tgh syiok jln-jln merentasi kedai2 dlm KLCC tu...aku terpeleut depan brother hensem..aku rase..kalo korang tgk..xdek lah hensem mane...boleh lah tahan..cume aku hanya......mampu sedekah sengeh kerang busuk [aku anggap jek dia suami org!]! Damn! jatuh saham I harini...seb baik boleh jln dengan normal lagi...huh! rase nk pg kedai kasut beli kasut baru jek...tapi ape kene mengena ek..xlogik.....dan sangat membazir :P

Situasi 5

Ramai plak org harini masa aku nak naik lift kat umah. ade lah dlm 7org. kire 5perempuan & 2lelaki. Tiada lelaki hensem ye...semua tu suami org aku rase..wakakaa....owh bukan pasal lelaki yg aku nk cerita.....mula2 aku hangin sbb ting 3 pon naik lift....& mase Lift tu tutup..tibe2 ade satu bunyik......yg mcm baser aku dengar...tapi di mana yaa........bunyik nya begini....


prrrrrrrooooooooooooooooooottttttttttttt

tapi.....bunyik dia tidak sepajang harakat tu....cuma

prrrrrroooooot

ok....kentut dalam lift tu TAK salah ye...tapi menjadi kesalahan bilamana..lift tu penuh ok! nk teka sape pon payah sbb ramai sgt.....pencemaran bunyik tu boleh di maafkan lagi.....tapi bilamana, bunyi bergabung dengan bau....wa talak tahan ok! serius...rase nk pengsan..xpasal2..aku turun jek kat ting 7 & naik tangga sampai ting 11...sungguh biadab...kalo xleh tahan pon..kepit lah sket..sampai ke tingkat ko kan....lepas tu nk lepas ke ape pon xpe...sbb ruang terbuka kn...sampai umah aku terpikir..mesti org tu brekpes makan roti separuh masak 4bijik ngan kicap...huh~

Situasi 6

Aku berniat nak tido awal malam ni sbb terbaca status kawan aku kat FB yg mengingatkan malam ni adalah malam jumaat...aiyooooooooo

2 comments:

cyanamoose said...

wah.. akak vote situasi 4, manala tau yg ko terpeleut depan laki tu bukan milik org.. then situasi 5 sbb ko gaygeh naik tangga kasi turunkan berat 1.5 kg.. haha. then situasi 6 sbb akak pun nk tdw awal gak... lalalala

semut-terbersin said...

ada eh roti separuh masak cik yunne? hmmm..
bezz jugak ari yg ko lalui smlm

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...