Skip to main content

Situasi

Ada beberapa situasi berlainan yang berlaku hari ni..di mana cerita situasi-situasi ini bermula begini

Situasi 1

Dah lambat pergi kerja, tren plak lambat macam haram....dah 7tren berlalu macam tu jek..makanya, aku dah membazir 40min kerna dok tercanguk menanti tren yang kosong/lengang sikit. Ni semua macam sardin! adoiyai....disebabkan itu, amik ko, aku masok opis kol 9am...eh eh awal lagi kan....hehehee [tp bengang lah sikit..sbb lenguh menunggu tren] xpasal2 kerja aku pagi tadi mengira tren yg terlepas....huh~

Situasi 2

Aku terlupa seluar aku ade poket. or maybe aku dah terbiasa pegang tiket tren tu kat tangan kot. Sampai kat hentian Pasar Seni, serius ramai giller umat yang berebut masuk dalam gerabak tren. walhal, tren tu baru nak lega setelah memuntahkan penumpang di stesen KL Sentral. Dan ketika penumpang berebut masuk di Pasar Seni tu, tiket di tangan aku melayang jatuh..lalu jatuh kat tangan anak pakcik&makcik ni..yeee anak dia comei, & mereka org seberang yg aku rase kaya. Dengan sopan aku tanya "Uncle, tiket di tangan anak uncle ni family uncle punya ke?" dan aku hanya diberi jawapan mata terbeliak saja....& aku ulang lagi..."tiket tu, anak uncle punya ke? saya punya tiket terjatuh kat atas tangan anak uncle & i think dats mine" boleh plak org tua tu jawab. "Tak, ini tiket kami punya" adoiyai...giller keras jawapan ko...tp bila masa plak anak ko yg kecik tu kene bayar duit tiket...sengal...nak tak nak..terpaksa lah buat muka seposen depan abg polis bantuan tu cakap tiket terjatuh..huh~

Situasi 3

Rase cokelat bertukat menjadi rasa kelapa. Singgah Kedai roti, tapi blh plak aku nak amik roti perisa cokelat, tapi roti lain plak yg aku capai...adoiyai...nak tak nak tolan ajelah..sbb dah sampai opis baru perasan...huh~

Situasi 4

Odw balik...tgh syiok jln-jln merentasi kedai2 dlm KLCC tu...aku terpeleut depan brother hensem..aku rase..kalo korang tgk..xdek lah hensem mane...boleh lah tahan..cume aku hanya......mampu sedekah sengeh kerang busuk [aku anggap jek dia suami org!]! Damn! jatuh saham I harini...seb baik boleh jln dengan normal lagi...huh! rase nk pg kedai kasut beli kasut baru jek...tapi ape kene mengena ek..xlogik.....dan sangat membazir :P

Situasi 5

Ramai plak org harini masa aku nak naik lift kat umah. ade lah dlm 7org. kire 5perempuan & 2lelaki. Tiada lelaki hensem ye...semua tu suami org aku rase..wakakaa....owh bukan pasal lelaki yg aku nk cerita.....mula2 aku hangin sbb ting 3 pon naik lift....& mase Lift tu tutup..tibe2 ade satu bunyik......yg mcm baser aku dengar...tapi di mana yaa........bunyik nya begini....


prrrrrrrooooooooooooooooooottttttttttttt

tapi.....bunyik dia tidak sepajang harakat tu....cuma

prrrrrroooooot

ok....kentut dalam lift tu TAK salah ye...tapi menjadi kesalahan bilamana..lift tu penuh ok! nk teka sape pon payah sbb ramai sgt.....pencemaran bunyik tu boleh di maafkan lagi.....tapi bilamana, bunyi bergabung dengan bau....wa talak tahan ok! serius...rase nk pengsan..xpasal2..aku turun jek kat ting 7 & naik tangga sampai ting 11...sungguh biadab...kalo xleh tahan pon..kepit lah sket..sampai ke tingkat ko kan....lepas tu nk lepas ke ape pon xpe...sbb ruang terbuka kn...sampai umah aku terpikir..mesti org tu brekpes makan roti separuh masak 4bijik ngan kicap...huh~

Situasi 6

Aku berniat nak tido awal malam ni sbb terbaca status kawan aku kat FB yg mengingatkan malam ni adalah malam jumaat...aiyooooooooo

Comments

cyanamoose said…
wah.. akak vote situasi 4, manala tau yg ko terpeleut depan laki tu bukan milik org.. then situasi 5 sbb ko gaygeh naik tangga kasi turunkan berat 1.5 kg.. haha. then situasi 6 sbb akak pun nk tdw awal gak... lalalala
semut-terbersin said…
ada eh roti separuh masak cik yunne? hmmm..
bezz jugak ari yg ko lalui smlm

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.