Skip to main content

Penat

Aku benar-benar memerlukan masa untuk tidur dengan lebih lame :P

Mata aku dah macam kelat, meleket..nak bukak ni pon..menggunakan kuasa dr extra bateri. Huh~ entah lah..lately mmg penat, keje plak, maybe nampak mcm biasa cuma kena byk berpikir sbb masalah tah ape2 jek :P Masalah luar kawalan..luar alam..luar petala, luar imaginasi, luar segala jenis luar!

Rase mcm nak hantar notis 24jam jek rasenya!

tp aku sedar...sape nak tanggungkan?

hehehe

ok dengan tidor mlm xcukup mengalahkan org baru lepas beranak & mak-mak yang dah 2-3org anak jek gayanya. Tapi tulah, di kala malam, aku ade kerja lain yg perlu di siapkan. Almaklumlah, ater wat keje part time, mmg lah kene korbankan masa sikit. Nak bangun pagi tu toksah cakap lah kan, dah lah weekend pon semendang jek kene korban kan masa rehat. Huh...memang hari ini aku sangat kelelahan di tambah seawal pagi dah letih ngan masalah train. I hate u train!. Dah tahap nak masuk fasa tersungkur depan PC dah ni. Pakai EYEMO pon mcm dah tak berkesan.. Sampai kan nak setelkan isu pon aku dah jadik blur, xleh nk berpikir ngan waras ni..aduyai...masalah aku ni.

Nota kaki: tu lah sebabnya saya ada sedikit sifat malas mengupdate belog. kerana kepayahan berpikir dengan teratur utk menyusun ayat..sumtime dah type, tapi lain yg di pikir..lain plak ayatnye yang tercipta..kesudahannya, delete ajelah entry tu :) Sebenarnya, byk sangat benda yg nk di ceritakan..byk sangat nak dikongsikan..tapi....lupa kan ajelah!

Comments

cyanamoose said…
beb... train salu wat hal ker? cmno nk naik train nie? aku lagi lah rumah jauh, kalo train cm hampeh... mmg stresss ar. huhu

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…