Skip to main content

Cerita Penat

Sabtu yang lepas, akhirnya berjaya jugak laksanakan sesi post-wedding Mira&Wafi yang dah tertangguh hampir setahun..hehehee

tempat pilihan adalah di Bukit Tinggi, Pahang tetapi ade kisah disebaliknya, well, kita di Malaysia kan. hehehe maybe kami terlepas pandang di website [lupe nak cek balik], tanya kat budak jual tiket, dia kate boleh jek shoot wedding kat atas tu, & dah bayar tiket kan..sekali dah sampai tempat nya, pak guard tahan kami & bawa ke office.

Diingatkan ye, memang tak boleh nak bergambar pakai pakaian seperti pengantin, dinner ke yg nampak ala2 komersial nye gaya kan. kalo nak shoot jugak boleh tapi bukan pada sabtu & ahad dan mesti membuat reservation terlebih dahulu & ada sedikit bayaran akan dikenakan mengikut pakej...pakej nye serendah rm400...aku pon xbace abis.....perghhh dah lah kos nk sediakan equipment kita sendiri kan..ape kan daya.....dah syarat nye begitu kan..makanya, kami pon turun balik ke area golf club & ladang kuda..bergambar lebey kurang..dah sampai kan hehehee

& lepas tu pengantin dah basi kenelah tukar baju balik..& posing pakai baju biasa aje lah jawabnye..hehehee
credit to adik sebab snap gamba ni..hehehe

dan petang nya, kami pon pulang mencarik makan sebab masing-masing dah kebuluran. Malam nya pulak ke majlis raptai utk program keesokannya. & kisah di sebalik ade orang yang speedlight nye xboley guna..amik ko..mengagau masing2 nk carik speedlight utk di pinjam/sewa kan...huhuhu seb baek ade rakan2 yg sudi menolong..erm thanx alot. even ade yang guna tym test jek..tp koman2 dptlah dijadik kan backup kalo ape2 hal jadik kat flast2 yg lain kn..hehehee

Ahad nya pulak, sambung penat lagi. tapi ni kerja sekerat hari jek tapi letih dia amat lah tak terkata. Majlis yang memang ditunggu-tunggu iaitu majlis konvokasyem PPHM kat City Villa Hotel. Serius memang berdebar2 menantikan saat nak shoot utk majlis ni..
alhamdulillah, kami berjaya melaksanakan even agak kelam kabut almaklumlah 1st tym kan shoot event seperti ni.but pengalaman ni sangat bermakna...
sori Gonjes tukang snap gambar..hua hua hua..xnak aku masukkan gambar ko ngan jerawat ko tu kan..hehehehe

sekarang sambung penat utk pilih gambar & seperate kan ikut kategori..huarrghhhhh memang mengantokkan & kerja yang paling aku tak gemar sebenarnye..hehehe tapi kene caiyok2 jugak lah kan..kang mau xsiap kan kerjanye..hehehe

oklah mau cont tidor..dah malam kan..esok nak keje daaaaaaa

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.