Skip to main content

Kaki 5 Station Cafe

Malam Sabtu lepas, aku balik ke melaka sekejap..hehehe sebab rase macam dah lame xbalik, kejap rase nak balik kejap rasa xpayah..end up, aku balik jugak lepas menghadirkan diri ke party Aariz, aku kate balik kejap jek kerana, keesokkan pagi nya, aku dah chow balik KL semula kerana ade budak baru nak masuk rumah [hehehe penyewa baru]

owh malam tu, memang tiada makanan dirumah..owh tipu bukan tiada langsung tapi cuma sambal ayam [boring betul lah..asik ayam jek kan], & lauk kenduri...sebab musim orang pulan buat kenduri sebelom puasalah ni...erm TGH kenduri, lepas asar ade kenduri, malam pon ade, untung lah mak aku kan, xperlu masak lauk yg banyak...hanya perlu masak yg simple-simple aja hehehe...

oleh sebab tiada makanan yang menarik aku ajak mak & adik aku serang kedai makan ni

" Kaki Lima Station Cafe o lebih di kenali a K5 Station Cafe"
aku budget harga dia kompem ala2 lebih sehengget dr kedai makan biasa kan..tapi sangkaan ku meleset...harga dia boleh lah..tempat pon cantik jek...

owh nak dtg sini mudah aja, dia di Lebuh AMJ aja...area semabok, lebih tepat kurang dr 1KMutk sampai ke simpang nak ke ayer keroh melalui bukit katil. ok dpt x? tapi yg pasti kedai ni mmg tepi jalan jek kat lebuh AMJ tu yeeee
ni jek menu dia..xbanyak sangat..aku tny ade peti cadangan, tokey nye kate ilek...huh~ xpe lah..maybe akan dtg akan ada byk lagi kot yg di tambah dlm menu dia...tgk harga dia pon...ok lah kan...
dan ini lah suasana dalam cafe ni....
dan ini lah burger grill double yg aku order...set ni cuma rm3.50 jek..
owh fries ni aku dah melantak separuh baru teringat nk snap..hehehe

Mak aku makan mee kari & adik aku mee kung fu, sbb dia nak ber kung fu depan TV balik dr makan tu..hehehehe & aku tapau kan burger utk ayah aku..wakakaaka balik umah aku siap paksa dia makan lg...hik22

ok lah nnt jn lupe singgah sini ye..

Nota kaki: lepas raya kene bawak mak aku makan chicken chop..sbb mlm tu dia carik chicen chop..tp kedai ni xjuai plak..hehehehe

** Atas permintaan Ila, nah amik peta ni utk kegunaan ko..hehehe sori lah, aku buat pakai paint jek...tu yang nampak mcm budak baru belajar komputer buat kan..hehehehe

Peta ke K 5 Station cafe

Comments

semut-terbersin said…
alaaa kat mana ni? nak kene carik ni..bleh try..nampak menarik giler burger ko tu..murah je plak tu..
sempat eh ko balik mlk..pergh gila penat esok nye balik kl balik..
Yun said…
erm mmg best burger dia tu, erm nnt aku nk cube set hotdog plak..hehehe

owh bab peta nk ke situ, nnt aku upload kn, dah buat kat opis td, sekali lupe daaa nk selitkan dlm ni
semut-terbersin said…
hoh upload uploadd! mau tgk map..harus lah aku heret daous pi situ kalo balik mlk nanti

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.