Skip to main content

Kopi Kaw satu

He - He - he - he - he - he - he - he -he

Tengah layan Laila Asyikin, Aku terpikir......ada tak perempuan yang macam laila asyikin ni?

Alasan - tiada, saje jek terpikir tibe-tibe

dan tetibe persoalan ni melintasi benak aku yang tah apsal merewang pikirkan persoalan ni :: Ape lah perasaan perempuan yang dah kawen, tetiba dapat tau si suami yang dicintai dah kawen lain tanpa pengetahuan? ape lah rasa nya ek? hehehe

macam mane lah nak hadapi ek? setiap orang kan berlainan pendapat..ade orang tak kesah, ade orang sangat kesah, ade orang buat tak tau sebab xnak rasa sakit hati.

lagi satu cerita "Gelora dihati sara" ni pon aku rasa berat, tapi naily tabah jek tengok, rase nye ni pon cerita pasal suami kawen lain..wakakaaka agak nya tengah trend kot, lelaki kawen lebih dari satu...ha ha ha

aritu terpikir ade ke orang amcam Adam dalam Adamaya kan..hahahahahaa aku ni dah nak biol ni...lebey baik aku sambung keje aku skodeng carik idea utk shoot gambar sabtu & ahad ni lagi banyak faedah kan...dah dah... shooooohhhhhh pemikiran negatif lagi karat ni.....meh mood belajar..ahaks...

Nota kaki: ish, leceh plak tengok cerita terlebih perisa emosi nih...

Nota tambahan: ish.ish.ish abg fahrin ni, mendalami watak sungguh lah kan...dan aku plak nak tambah, ade ke orang lelaki yang setia macam watak abg fahrin ni? huhuhuhu

ayat dia yang xtahan dan dah biasa jugak aku dengar & tengok kan "Pada saya,utk mencintai sesorang tidak bermakna untuk memiliki" hahahaa damn, aku dah bengong malam ni, sebab terlebih sudahhhh madah-madah jiwang tak larat..dah lah mau tidor, kasik mimpi itu Imam Muda...keh keh keh..tetibe...:P

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…