Skip to main content

Majlis Graduasi

Majlis graduasi pelajar tingkatan 5 sekolah Sharodz. Sebagai alumni, kami dijemput, kebetulan aku balik ke kampung & bulan 5 lepas , majlis asrama terbuka, aku xdpt join. maka kali ni, aku saja merajin kan diri masuk ke sekolah. Khatul & hubby dia pon sekali. ade geng ok lah kan. lebih2 lagi nak berjumpa sendiri dengan Ustazah Hasni Mansor. Ustazah hasni pon salah seorang alumni Hsarodz, kire dia senior aku lah dulu. tahun bile lupe plak dahhh...
sila lihat, mak bib, ngan cik rosilawati di situ....alhamdulillah dpt jumpe mak bib lagi, ustazah paling diingati sebab kenangan kene cubitan dia tu, mmg masih terasa sampai kini...muahahaha bukan berdendam tp bersyukur, kalo tak kompem tak sedar diri kan.
yeah, Cikgu Pajemi [Fazilah Suhaimi] & Cikgu geog aku, lupe name daaaaaa yg lain2 muka baru dah...xkenal...
Wardatul Ad-diniah [betul ke idak aku eja ni], yg turun temurun dr batch aku kot, since Safinah Sulaiman jadik ketua, tym tu Ustazah Wanna yang handle bebudak nasyid di sokong oleh bekas Pengetua xlain lai, Puan Hjh Jumaiyah. Selepas majlis haritu [iaitu semalam], budak2 nasyid ni berangkat ke Damansara utk recording lagu nasyid di bawah naungan komposer A.Ali, glemmer lah bebudak ni nanti kan.. sbb arrangement lagu mereka pon dah ikut peredaran zaman. yolah skrg kat sekolah dah ade studio kan.sob sob..jeles tau kami yg senior2 ni. xpelah rezeki adik2...
dah name pon sekolah kluster kan...maka macam2 lah bajet tambahan dapat kan. Semoga sekolah ni terus cemerlang dari akademik, kokurikulum & akidah.
Ustazah hasni menjadi jemputan utk merasmikan majlis di samping menyampai anugerah pada para pelajar.untuk bebudak skrg tym sekolah lagi daha de majlis graduasi, kalo xbelajar tinggi pon merasa lah jugak nk pakai jubah tu kan.
siap ade iringa kompang dan gamelan ni vagai kan..cewahhhh..canggih...hope tahun depan aku berkesempatan lagi lah utk menghadiri majlis ni..
walaupon xramai yg turun padang [alumni2 lah kan], tapi tetap lah ade wakil..hehehee ni jek alumni yg hadir...sob sob


saje tayang lebih kasik Yam jeles..muahahahaa..well seb baek kahtul angkut si imran tu, boleh lah jadik photog kami haritu..muahahah berguna jugak dia kan

dan sebelum pulang sempat lah bergambar dengan guru-guru yg masih ade di perkarangan dewan...
cigku Ain [guru kelas aku mase form 2] & Yuliza. Cikgu alen mane tah lesap. dah komplen aku makin kembang kan..ayat dia best jek " yang ni cikgu ingat, tapi dia ni dah makin kembang skrg" huahuahuahua nank nanges..nak nanges kene komplen ngan cikgu sorang tu..muahahaaha..ok dia mane leh lupe aku kot, mase form 1 guru kelas aku..asik kene marah sbb membute dlm kelas, form 2 plak cikgu BM & cikgu seni kelas aku..asik lah bertekak sbb dia asik lah rampas liquid paper aku ngan selalu lah rembat pen color2 aku..hampeh kan.asik lah bertekak..last2 anak dia yg sulung pon dpt name Yun [sbb name Nurun apetah..aku lupe sudah]..hehehee
dan bergambar ngan mak bib & cikgu rosilawati...mak bib doakan lah sy cepat dpt jodoh yek..hehehehe
dan bersama cikgu math aku yg sentiasa diingati sbb dr dulu kini & selamanya, mmg pakai baju kaler terang..hehehe cikgu azizah..ingat tak cikgu, kenangan sy melalak depan cikgu & puan pengetua utk tukar kelas math dr kelas 1 ke kelas 2 [iaitu kelas cikgu] masa form 2, gara2 xsanggup nak hadap stress dlm kelas 1 tu...semua bebudak teror, belajar diam2 jek...giller xleh blah kan..hhehe

dan akhir sekali, bersama cikgu liza, guru kesayangan si ajar, ajar sila jeles...eh fathiah guru kelas ko dulu kan..hehehe

owh terlupe nk bergambar ngan cikgu ong yg ayu berbaju kurung, ustazah Wannor, mesti dia alri lah tu xmo jumpe aku [poyo xstatement?] hehehee dia dah blk kot tym tu......

dan gambar lain2 entry lain ye...ni cerita pasal majlis graduasi jek

Comments

yam said…
mmg jeles sey...aku blk gak jap tp smpai mlka dh kul 6 ar,ade hal kuarga skit..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.