Sunday, October 31, 2010

Majlis Graduasi

Majlis graduasi pelajar tingkatan 5 sekolah Sharodz. Sebagai alumni, kami dijemput, kebetulan aku balik ke kampung & bulan 5 lepas , majlis asrama terbuka, aku xdpt join. maka kali ni, aku saja merajin kan diri masuk ke sekolah. Khatul & hubby dia pon sekali. ade geng ok lah kan. lebih2 lagi nak berjumpa sendiri dengan Ustazah Hasni Mansor. Ustazah hasni pon salah seorang alumni Hsarodz, kire dia senior aku lah dulu. tahun bile lupe plak dahhh...
sila lihat, mak bib, ngan cik rosilawati di situ....alhamdulillah dpt jumpe mak bib lagi, ustazah paling diingati sebab kenangan kene cubitan dia tu, mmg masih terasa sampai kini...muahahaha bukan berdendam tp bersyukur, kalo tak kompem tak sedar diri kan.
yeah, Cikgu Pajemi [Fazilah Suhaimi] & Cikgu geog aku, lupe name daaaaaa yg lain2 muka baru dah...xkenal...
Wardatul Ad-diniah [betul ke idak aku eja ni], yg turun temurun dr batch aku kot, since Safinah Sulaiman jadik ketua, tym tu Ustazah Wanna yang handle bebudak nasyid di sokong oleh bekas Pengetua xlain lai, Puan Hjh Jumaiyah. Selepas majlis haritu [iaitu semalam], budak2 nasyid ni berangkat ke Damansara utk recording lagu nasyid di bawah naungan komposer A.Ali, glemmer lah bebudak ni nanti kan.. sbb arrangement lagu mereka pon dah ikut peredaran zaman. yolah skrg kat sekolah dah ade studio kan.sob sob..jeles tau kami yg senior2 ni. xpelah rezeki adik2...
dah name pon sekolah kluster kan...maka macam2 lah bajet tambahan dapat kan. Semoga sekolah ni terus cemerlang dari akademik, kokurikulum & akidah.
Ustazah hasni menjadi jemputan utk merasmikan majlis di samping menyampai anugerah pada para pelajar.untuk bebudak skrg tym sekolah lagi daha de majlis graduasi, kalo xbelajar tinggi pon merasa lah jugak nk pakai jubah tu kan.
siap ade iringa kompang dan gamelan ni vagai kan..cewahhhh..canggih...hope tahun depan aku berkesempatan lagi lah utk menghadiri majlis ni..
walaupon xramai yg turun padang [alumni2 lah kan], tapi tetap lah ade wakil..hehehee ni jek alumni yg hadir...sob sob


saje tayang lebih kasik Yam jeles..muahahahaa..well seb baek kahtul angkut si imran tu, boleh lah jadik photog kami haritu..muahahah berguna jugak dia kan

dan sebelum pulang sempat lah bergambar dengan guru-guru yg masih ade di perkarangan dewan...
cigku Ain [guru kelas aku mase form 2] & Yuliza. Cikgu alen mane tah lesap. dah komplen aku makin kembang kan..ayat dia best jek " yang ni cikgu ingat, tapi dia ni dah makin kembang skrg" huahuahuahua nank nanges..nak nanges kene komplen ngan cikgu sorang tu..muahahaaha..ok dia mane leh lupe aku kot, mase form 1 guru kelas aku..asik kene marah sbb membute dlm kelas, form 2 plak cikgu BM & cikgu seni kelas aku..asik lah bertekak sbb dia asik lah rampas liquid paper aku ngan selalu lah rembat pen color2 aku..hampeh kan.asik lah bertekak..last2 anak dia yg sulung pon dpt name Yun [sbb name Nurun apetah..aku lupe sudah]..hehehee
dan bergambar ngan mak bib & cikgu rosilawati...mak bib doakan lah sy cepat dpt jodoh yek..hehehehe
dan bersama cikgu math aku yg sentiasa diingati sbb dr dulu kini & selamanya, mmg pakai baju kaler terang..hehehe cikgu azizah..ingat tak cikgu, kenangan sy melalak depan cikgu & puan pengetua utk tukar kelas math dr kelas 1 ke kelas 2 [iaitu kelas cikgu] masa form 2, gara2 xsanggup nak hadap stress dlm kelas 1 tu...semua bebudak teror, belajar diam2 jek...giller xleh blah kan..hhehe

dan akhir sekali, bersama cikgu liza, guru kesayangan si ajar, ajar sila jeles...eh fathiah guru kelas ko dulu kan..hehehe

owh terlupe nk bergambar ngan cikgu ong yg ayu berbaju kurung, ustazah Wannor, mesti dia alri lah tu xmo jumpe aku [poyo xstatement?] hehehee dia dah blk kot tym tu......

dan gambar lain2 entry lain ye...ni cerita pasal majlis graduasi jek

1 comment:

yam said...

mmg jeles sey...aku blk gak jap tp smpai mlka dh kul 6 ar,ade hal kuarga skit..

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...