Skip to main content

Raya @ Rumah Yam

Seperti yang dirancang, ahad lepas adalah hari untuk beraya dengan rakan-rakan, oleh sebab cdah xjadik join, maka rumah arif [utk melihat baby comel...xsangka arif dah ade anak] terpaksa cancel dek kerana dia bertapa kat umah mak mentua dia..segan den nak serang sorang2....makanya, kol 12.30pm baru aku gerak dr melaka kerana janji ngan khatul kol 2.30pm kat umah yam..ye...aku sampai mmg ngam ngam 2.30pm..tp khatul lg awal..sbb dia sampai 1 lbh...tym tu aku kat r&r seremban sbb nk isiminyak + nak membuang air..hahaha xleh tahan sudah...ahaks...

& lepak umah yam lebih kurang sejam lebih..ni khatul lah..aku lepak lame sket..kekekekee mula2 aku sampai..si Bihah xdek kat umah sbb ikut mak angkat dia beraya....khatul nak balik baru lah cik kak tu balik....


yeha.... bergambar bersama tuan rumah & family tok batin

owh gambar begini sbb nak nampak kan naufal yg dlm buaian tu..kekeke boleh?

kak bihah masa baru balik..cantik baju raya kakak bihah

xlama selepas tu....nilah dia..terbongkang di mana2 saja...



lena sungguh..rasa nak join sebelah jek...tp aku ngan ibu dia maintain bergossip.,.ahaks




naufal pon mmg tidor dari awal...
geram tengok mulut dia..rase nak gigit...kekeke
mcm mulut baby girl kan? ahaks..




tu lah dia...tgh tido pon jadik lah...


aku baru perasan yg dlm koleksi aku mmg xdek gambar naufal accept gambar masa kat sepital...


itu adalah kesan dari kemalasan aku nak mengangkut mr.nik aku tu..makin ari makin berat...makan byk sgt mengalahkan tuan!





Nota kaki: terpaksa menunggu salah sorang bangun tidor baru leh gerak ke rumah murni..sbb tu lah lewat sket sampai

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…