Skip to main content

Raya @ Rumah Yam

Seperti yang dirancang, ahad lepas adalah hari untuk beraya dengan rakan-rakan, oleh sebab cdah xjadik join, maka rumah arif [utk melihat baby comel...xsangka arif dah ade anak] terpaksa cancel dek kerana dia bertapa kat umah mak mentua dia..segan den nak serang sorang2....makanya, kol 12.30pm baru aku gerak dr melaka kerana janji ngan khatul kol 2.30pm kat umah yam..ye...aku sampai mmg ngam ngam 2.30pm..tp khatul lg awal..sbb dia sampai 1 lbh...tym tu aku kat r&r seremban sbb nk isiminyak + nak membuang air..hahaha xleh tahan sudah...ahaks...

& lepak umah yam lebih kurang sejam lebih..ni khatul lah..aku lepak lame sket..kekekekee mula2 aku sampai..si Bihah xdek kat umah sbb ikut mak angkat dia beraya....khatul nak balik baru lah cik kak tu balik....


yeha.... bergambar bersama tuan rumah & family tok batin

owh gambar begini sbb nak nampak kan naufal yg dlm buaian tu..kekeke boleh?

kak bihah masa baru balik..cantik baju raya kakak bihah

xlama selepas tu....nilah dia..terbongkang di mana2 saja...



lena sungguh..rasa nak join sebelah jek...tp aku ngan ibu dia maintain bergossip.,.ahaks




naufal pon mmg tidor dari awal...
geram tengok mulut dia..rase nak gigit...kekeke
mcm mulut baby girl kan? ahaks..




tu lah dia...tgh tido pon jadik lah...


aku baru perasan yg dlm koleksi aku mmg xdek gambar naufal accept gambar masa kat sepital...


itu adalah kesan dari kemalasan aku nak mengangkut mr.nik aku tu..makin ari makin berat...makan byk sgt mengalahkan tuan!





Nota kaki: terpaksa menunggu salah sorang bangun tidor baru leh gerak ke rumah murni..sbb tu lah lewat sket sampai

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…