Skip to main content

Raya @ Rumah Murni

Ok, ni turn beraya di rumah mak buyung murni . Owh ni plan dengan kak nor & family, tapi aku angkut yam sekali, sebab aku dah bgtau si yam & aku pon dah bgtau murni pasal plan ni..hehehee

ok, murni masak makaroni tomato sup. layan...ade plak menu goreng pisang, serius layan sbb jumpe goreng pisang bulan raya..after a month xmakan goreng pisang sepanjang bulan puasa yg lepas kn..huhuhu :)

adam sangat sporting ok bila suh bergambar ngan nabihah..owh ni masa dia lom wat hal lagi..muahahaa mood tgh baik...

owh murni..kena berhati-hati yea...dua tiga tahun lagi kompem balik dr sekolah adam cerita, "mama, boleh belikan sepit rambut tak? adam nak bg pd girlpren adam nanti. masa celebrate birthday kat sekolah bulan depan" - huahuahua macam pernah ku dengar ayat ini ek..owh..anak buah sedara aku nye ayat.,.kekeke kompem bole berlaku lg kan?


see...eleh bihah..malu malu plak...adam jek pon...tp style bihah sebut ADAM tu lain sket..nak kate bunyik ATAM pon idak..ADAM pon idak..kekekkee


hai, saya kak long bihah in action..abis semua jenis beskal adam yang ade dia cuba...kekeke


ni masa adam dah buat hal..nak carik red car dia..muahahahaa
padahal...mama dia kate...dia dah letih + nak susu tu + nak tido..kekeke


biarlah gambar yang bercerita..lenguh tangan aku nk snap gambar ni


owh naufal kagum ngan lampu kat dashboard [tau] walker tu...nnt suh ibu beli lampu lcd banyak2 ye naufal..
abaikan aku yg serabut..tudung tu..aku beli kat tesco mlm sebelom blk KL..sbb xdek bawak balik tudung yg matching ngan baju tu...huahuahua..belasah ajelah janji ade tudung, kalo ade yang pengsan aku free hair plak kn..


see...ni nak cuba tu dia nak try...hehehee
beskal kat umah tu besar sgt ek kan bihah...xpe tgu lagi beberapa bulan kompem boleh kayuh laju-laju.


gemuk yang xleh belah dah aku ni....tp keinsafan tu lom ade lagi..muahahahaa


tetamu yang makan makan borak borak...


owh gambar ibu & irfan naufal...
[aku rase naufal ikut muka si yam]


eh...turn abah & anak dara kesayangannya
[si nisrina nabihah ni ikut muka abah dia..kulit jek xberapa nak ikut sangat..]
muahahaha

ok semua..test...1..2..3
ok ready.....

tadaaaaaaaaa

sesi bergambar bersama tuan rumah



Comments

cyanamoose said…
wey.. gmbo yg last tu ko tk nmpk gemuk...sbb sembunyi kat belakang.. hahaha
Queenin Murni said…
memang tgk kiri kanan aku, 2-2 menyembunyikan size sebenar.. hahahaha!
Yun said…
cyana: well pandai kan aku pilih position yg tersembunyik

murni: hahaha well...sekurang2nye blh lah kami nmpk kecil dlm gambar..jeles lah tu...org xbg peluang ko sembunyik kan ape yg ptt..muahahaa

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…