Skip to main content

Semoga Selamat Pergi & Selamat Pulang

Kepada yang mengerjakan Haji, Semoga Semuanya selamat.

tetapi entry ditujukan khas kepada, peserta2 treasure hunt Bernas pd esok, sob sob, xdpt join kali ni...sob sob, xpe, simpan aje perasaan Jeles ni jauh disudut hati [cewahhh ayat poyo].

kepada yang menang, sesungguhnyalah, itu adalah adiah team aku...muahahahaa over ok, xmasuk tp perasan hadiah utama tu sebenarnye dia yang punye/..poyo sungguh harini. well, team aku memang dah verangan nak julang hadiah utama, tetapi ape kan daya, isu "Outsourcing" dah memusnahkan segala impian. lagi pun, aku memang xleh join sbb esok kenduri si umi [membe aku] dan aku plak kene bekerja as tukang tangkap gambar poyo esok

maka esok saja......................

kepada pemenang [pdhal lom lagi mula pertandingannye kan] tahniah.

Comments

Queenin Murni said…
hehehe... apa lagi nak dikenang yun? orang dah buang kite jauh2... :P

pulangkan balik duit kelab bernas aku... hahahahah!
yam said…
erm...bnm pun wat treasure hunt esok...ke melaka...dr bnm...
Marvic said…
team aku dpt TOP 50 hokey...hahaha
Yun said…
ahh sudah...lah..ko dpt no 31 kan..aku dha bace report treasure hunt tu..kekeke
cyanamoose said…
wey.. yun kalo ko masuk pun blom tentu top three. sedangkan juara aritu pun sudah tersungkur. haha. tp kalo ko join sure dapat hamper bihun.. hahahaha.
Yun said…
cyana: juara haritu sbb dia dpt jwb semua soalan am. kami byk failed kat situ..skrg team aku dah penuh ilmu di dada....jgn nk perlekehkan team aku...

owh hamper bihun utk murni jek..opssss..murni maria dpt hamper bihun kali ni..muahahahahaaa

well xdek rezeki utk team aku menunjukkan ketereran kami...

well ramai yg tersungkur sbb ramai xexpert jalan kat kuantan lah....

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…