Skip to main content

Tragedi Oktober

10.10.10


Tragedi ngeri utk di kenang sepanjang zaman oleh kaum keluarga mereka & peringatan untuk kita juga. TRAGEDI OKTOBER..tetibe feeling nyanyi lagu Awie. :P


di KM-223 higway plus utara-selatan. Kebetulan, berborak ngan mira dia dok ingatkan tentang kejadian accident kami suatu ketika dahulu di KM-219. Nak refer sila cek entry ini & ini


Kebetulan kan lokasinya lebih kurang sama...beza 5Km saje...nauzubillah.mungkin ini memang kawasan kemalangan.


dan kebetulan lagi, Bas delima ini adalah bas kegemaran aku di mana, aku kureng ngan Transnasional kerana kekerapan kelewatan bas. yolah asik kene tunggu berjam2 lamanya di perhentian bas...ade ketika, bas kol 8pm tetapi 10pm pon xmuncul2 lagi..xke fedup di buatnya. Lagi satu tiket transnasional ni macam goreng pisang, takat nk gamble jek..toksah bermimpi ye...sebab tu dulu aku suka ngan bas Delima ni. tp nk dibanding kan dulu masa aku naik bas ni, bas transnasional lagi laju kot..kekekkee


tu alhamdulillah lah, Bas kat puduraya tu dipindahkan ke Bukit Jalil, sesungguhnya aku memang malas nak ke Bukit Jalil, lebih rela ikat perut & balik naik kereta saje...heheheee


dan kebetulan lagi, memang bas petang mcm tu lah pebret aku kan..kalo ade malam, mmg malam lah aku amik, tapi takut sampai lmbt & prob ngan tren plak..better balik petang, paling lewat tiket yg aku amik adalah kol 6.30pm dr melaka. kebiasaan kol 5.30pm-6.00pm.


Semuanya kebetulan kan, takziah pada keluarga yang terbabit.


tetibe feeling nyanyi lagu "Suratan atau kebetulan"


Yolah, mcm yg kereta lain yg terbabit yang sepatutnya selamat, tapi dah ditakdirkan ajal & ketentuan perjalanan hidup mereka begitu. Sesungguhnya, kita TAK dpt nak menyangkal ajal & maut di tangan Tuhan. Betapa kita berhati2 sekalipun, kalo dah ditakdirkan kita untuk mengadapnya ketika itu, siapalah kita untuk menolaknya kan.


Gambar aku copy dr Amazingnara.com



serius, memang terkejut. masa bace status kat FB membe2 aku yg ramai ter stuck dlm jem tersebut....& malam nye baru dpt tahu akan kemalangan ini. Memang mengerikan. sesungguhnya, Tuhan tu maha mengetahui. Al-fatihah utk mangsa2 kejadian, sama ada masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia.

Comments

semut-terbersin said…
ngeri gile tgk gmbar2 kat amazingnara tu..walopon dia dah buang mana2 yg terlampo ngeri..still aku rasa ngeri jugak..
sian kan mangsa2 tu..alfatihah buat meraka..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.