Skip to main content

Proton Inspira

Saje lah gatal pegi cek harga Proton Isnpira ni kan...perghhhh...mahei lah jugak kan...yolah ater kete made in malaysia, why dont murah kan sket kan..kalo lagu nims, mmg lah rakyat malaysia prefer pakai honda/toyota/mitsubishi...kan kan

memang lah gune tech canggih..tp kasik lah berbaloi2 sket...tapi tgk gambar mmg sebijik mcm lancer lah kan..kire xmampu pakai lancer, pakai inspira pon jadiklah..hehehehe

ssila peratikan..harga dia..mahalkan..terus aku rasa sayang kat laling aku..muahahahahaa



Comments

fAriefArihan said…
made in malaysia but the engine are all originally from japan~~~ thats why harga umph.
Yun said…
yolah enjin jepun pon, savvy pon sebenarnye kategori mahal utk kete kecil...maybe proton kene renung2kan utk kurang kan sket harganya, hehehhee baru lah semangat rakyat malaysia nk beli produk malaysia kan...

sbb even gune enjin renault,savvy tetap macam2 masalah...bukan murah spare part dia .... setiap kali mslh kompem makan 600-700...aritu total kene 1.2k...rase berbaloi ke x?
Akram said…
inspira, smart guys get it, bukan smart girls, hehehe, aku x baper nak smart ehehe
Yun said…
akram:heheehe, oleh sbb ko xberapa nk smart...well bapak 2org anak kan...ahaks

kalo aku kategori smart girl pakai inspira..ko rase2...air liur ko meleleh x? hahaahahaa

tp hakikatnye..xmampooooo

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.