Skip to main content

Geng Sepermainan

Tajuk takmo kalah kan, sekali tatap gambar, erm apelah kaitan binatang di bawah ni yg comel dengan erti geng sepermainan. Well, name pon budak kampung, mcm aku dulu lah. Kandang kambing ngan lembu tu mcm playground [almaklom lah, kat kampung mane ade taman permainan] huhuhu

Gambar ni aku snap masa ke rumah kak mass di Masjid tanah utk menemani sara make-up utk shoot outdoor dia last weekend.
Budak-budak ni main ngan kambing macam main ngan kucing, siap peluk vagai kan...kagum lah saya sekejap..huk huk...mcm lah xpenah ade experiance sedemikian, seingat aku, aku penah lah menyusukan anak lembu..opppsss bukak susu cap gantung ya...bg susu dalam botol, lembu kematian ibu ketika dia dilahirkan..maka, bapak kawan aku tu bagi lah susu cap everyday, bg dia minum pakai botol...canggih lembu tu..aku ingat lagi name lembu tu Khamis, sbb dia lahir hari khamis...abislah kalo si siti bace cerita si khamis dia..heheheee dah tu jek..berbalik pd budak2 ni..padahal masing2 dah bersiap ngan baju cantek nk pegi ke rumah sedare kawen...hahaaha sekali ngan bau2 kambing + lembu skali depa ni bawak...
comel plak aku tengok kambing ni kan..nk masuk umah macam masuk ke kandang dia..selambe jek...
kepala dia comel lah...masuk jenguk sket sket...skali tuan umah ade melepak kat verandah tu kan...
makanya, kene patah balik lah kan..hehehheee

Comments

cyanamoose said…
bley la bagi hadiah anak kambing untuk kenanga nnt. bley teman jijo dikala sunyi.hahaha
Kenanga said…
akaq xmo kambing...akaq nk cikcing muda yg dijanjikan nyiok...ade ke patut nk bagi cikcing mandul!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…