Skip to main content

GGO@Makan-makan

eh belom makan dah kene bayar? sob sob....kater sini self service kan..isi form order, bayar , pahtu baru lah leh makan..hehehehe

dah bayar...kena lah tunggu makanan tu masakkan...no.32, cantik jugak no ni ek..pdhal dah lapar..no, pon jadik cantek..ahahahahaa
owh lupa ni kisah mencekik ahli GGO sselepas membaling bola ke longkang sebanyak 3games sorang....3games..mau xkebulur sorang2..dah lah xbrekpes kan..hehehhee
muka tenang jek pilih menu.,..pdhal dlm hati bergelora nak pilih semua yg ade..hahahaa tamak haloba lah sket bile bab makan kan...

owh ya, dah nak kol 1am, tp aku masih gigih upload story mory dlm belog dah lame terdiam membisu tanpa cerita..well i bz siapkan album customer, tu yg xdek mood nk jengah ke sini, kang dah singgah kompem album yg xsiap kan...dah tu plak semua cerita makan jek malam ni sbb nye aku kelaparan...hahaaha tengok makanan, harap2 dendangan lagu Senyum dlm perut terus terdiam lah kan..tapi hampa...dia terus berbunyik..esok ajalah aku isi tym sarapan. td xsempat nk beli makanan sbb dr Cheras td jalan maha jem, dan aku xtahan nk terkucil..terpaksa berlari naik atas utk melepaskan ape yg tersepit dah kan...tu yg malas nk turun balik tu..asik2 telan soya bean..soya bean..air kosong..ahahahaha makan biskut raya aji..hahahahaaha
muka dewi yg tabah......dpt makanan semua senyap ek tym tu..nmpk sangat masing kelaparan seperti situasi aku skrg..lapar dowh..ahahahhaa
masing2 cuba melayan perasaan utk mengurang rasa kelaparan..hahhaa mcm2 perangai ade....owh orang paling kaya nk belanje ke..byk duit keluar tu nmpk ney..hehehe
yg paling menarik..ni lah dia..soda gembira..dah minum terus tersenyum menghadap makanan...motip nye xtahu..saje jek buat ayat maca ni kasik panjang ini celita..hehehehe
masing sibuk ngan ayam penyet nye..dah name serang kedai ayam penyet kat the curve tu kan...tp adi maintain order yg daging....ak ux order daging sbb daging tu kecik sgt...nnt takut xcukup dikala kelaparan ni..ahahahaha boleh x alasan macam tu?
giller menyelerakan plak gambar ni aku tgk malam2..dikala perut berkeroncong..damn.....esok xnak lapar mcm ni lagi..nyosal den xnak turun balik..kereta aku tu berkunci ke x, aku pon xpasti sbb td terkocoh2 berlari nk kejar lift [pdhal lift tu xbergerak pon kan]
ok jemput makan semua...nyam..nyam...oh silap...kalo ikut style cafeworld... nom.. nom... nom.. nom.. nom.. erkkk.... heheheheheee
dan petang nye aku ke shah alam utk menghantar nyiok kebana...seperti baisa, xkan sampai umah terus. mesti ade tempat persinggahan kalo dah berdua tu kan..singgah anggerik cuci mata...ahahhaa tp xdpt cuci poket..& singgah masalam utk membolos kan poket lalu makan di noraini cafe utk muhasabah diri ngan ape yg telah terjadi...yolah wa rembat 2 helai baju ok..2 ok! bukan nye hari raya kan..tp xpe....berbaloi2 ngan harganya yg murah
soto nasik ni milik perut aku....makan lagi..pdhal baru jek mencekik ayam penyet tu kan..tp napsu makan tu xleh nk dihalang....
dan laksa sarawak ni..milik tuan yg belanje pd ketika itu..kalo tau dia nk belanje..kompem aku order yg best sket...hahahaa
dan kedua2 kami order teh ais yg xberapa nk sedap..ahhaahahaa pandai plak aku kate xsedap kan..tp serius mmg tah ape2 jek rase....

oklah, aku nak tido, nak mimpikan makanan lazat2 nnt ...
**update@9.33am: owh, mmg sah kereta aku xberkunci. dan byk plak typo error dlm entry ni..hahaha nampak sgt mate dah xberapa clear mlm td..kekekee

Comments

dewman said…
sedapnya sotoooo.. nomm nomm nomm
asal muka aku camtu? hahaha
Odd Pansy said…
yun..ko msih di 10L kn? kt bwh tu de byk kdai mkn lg ka?rindunya aku pd rumah itu...
Yun said…
dewi: mungkin ko malu2 sbb ko perasan aku nk candid gambar ko..kekeke

jue: owh kedai tu dah lame xdek lah..sejak jln kat situ dibesarkan & dibuat tpt pejalan kaki...aku rindu nasi goreng biasa kat kedai adik tu....kedai bawah umah tu asik buat xsame jek rase..hahahhaaha eh ko rindu pd rumah ke..ko rindu pd aku? hahahhaaa
cyanamoose said…
wey.. buh la gmbo akak yg comei sket. hahaha.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…