Skip to main content

Hakikat

Dah lame tahu...cume pagi td cube bermonolog ngan diri sendiri [sampai aku malas lah nk pegi keje]..akan HAKIKAT ini:-

1) Untuk mendapat sesuatu..kite perlu mengorbankan sesuatu...[ex. nak beli kasut baru, kene lah pecah tabung. kalo x, mane nk dpt kasut tu..melainkan ade org nk bagi hadiah]
2) Nak dpt keje yg gaji best, kenalah bekorban masa & perahan otak [Xcaya tgk lah kengkawan mane yg bergaji besar...mane ade mase nk lepaking]. Sekiranya sayangkan masa, terima aje lah ape yg anda perolehi skrg ni
3) Kalo nak makan best-best sekali sekala, perlulah puasa beberapa hari sebelom supaya, kandungan lemak dlm badan xkan bertambah secara mendadak [name pon makan sedap, xkn nk jamah sesuap jek kot..kompem melantak sampai sengkak perut]
4) Untuk berjaya dalam hidup, kite kene lah berusaha & mengorbankan masa & wang ringgit utk menggampai impian [mane ade istilah rezeki dtg bergolek...nak menang cabutan bertuah pon..koman2 kene bayor duit ahli...mcm cabutan bertuah di Giant, kene beli barang bernilai sekian baru leh masuk contest kan?]
5) Untuk mendapat kesihatan yg baik, kenalah waspada ngan napsu serakah terhadap makanan kan? sbb semua masalah kesihatan berpunca dr makanan [dah tau xleh minom ais byk2, yg poie telan jugak kan suara dah sengau!]
6) Sekiranya tak dilepaskan perasaan pada benda yg lame [sesuatu pada mase dahulu kala] mcm mane nk dpt barang baru kan?
7) tulah..kene muhasabah lagi nih....dah nak masuk March dah ni~~~~

Nota kaki: Bagi yg nk dpt anak...ingat2lah..ape yg perlu anda korban kan pulak..hehehee

Taxi to KLIA plezzzzzzzz

Comments

cyanamoose said…
naseb la nota kaki jek...so akak take note no 1-7 jek.. lalalala
semut-terbersin said…
nak pi klia watper?bercotiii?
Yun said…
cyana: tapi apsal ko rase tu utk ko? aku lupe tulis name..hehehee...point 1-7 xsesuwai tok ko lah'

semut: taxi ke klia sbb nk lari kan diri dr mrs kebana...mati i nnt kene hempuk ngan kerusi..
yam said…
Byk yg perlu dikorbankan utk dpt anak...x caya...tgk je kat aku ni...
Yun said…
ha sharna..dengar tu yam dah berkata2....

ko leh lah tny dia..ape yg dia korbankan utk dpt anak..hehehee

jgn main2...dah nk masuk 2 beberapa hari lg ni anak si yam
cyanamoose said…
to yam... tgk ko steady jek.. hehe.
bley share info ker kt sini? or PRIVATE munyer?
didi said…
ai setuju!

1- mahu sesuatu kene korban duit lah
2- gaji byk tadek masa. gaji skit ade masa. tp tak sume keje camni.
3- makan byk, work out byk. takpun bajet2 la meal yg lain puler
4- mahu sesuatu kene korban sesuatu. no pain no gain!
5- mau sehat? jaga waktu mkn,waktu tdo dan kesihatan badan.
6- x lepas perasaan yg lama? kamon move on kak yung. love wont wait. ekekekekke
7- bg nk dpt anak tu, kurang poye2 kt luar dan gi dok lam bilik dan seterusnyaaaaaaaa
Yun said…
cyana: yam mmg steady jek...sbb dia kn berjiwa kental....

xmcm you..asik lah nk carik shawl itam

fitammmmm terus lepas tu hehehe

didi: allo i sebaya ngan you skrg ni..hehehee yolah yolah....tgh nk move on lah ni.....

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.