Skip to main content

55.56%

5/9*100=55.56%

Aku bace Artikel "9 Places Which You Should Visit When You Come To Malaysia" Dekat Sini. Berbangga kejap sebab Melaka..ada dlm list under Culture & Historical...tp Sunplawer xperlu risau..sbb Penang pon ade dlm list..

Ade 4 Tempat jek lom diterokai oleh diri aku sendiri..xpe ade rezeki & kesihatan yg baik..insyallah akan sampai jua nanti.

So, sesape yg memerlukan vacation..sila lah pilih destinasi anda sebaik mungkin + mengkaji kesesakan lalulintas di tempat berkenaan...jgn ade yg terkandas lagi udah le...

Nota kaki: Oklah uols, insyallah i akan...menenangkan pikiran di Dabong, Kelantan Jumaat-Ahad ni. Semoga perjalanan pergi-balik menaiki KTM berjalan lancar. Nak tau kecantikan Dabong tu mcm mane..sila lah Google sendiri yeaaaaaa

Comments

semut-terbersin said…
ada kaitan ke ko nye tajuk ngan entri ni? hmmppp apekah maksud tersirat disini?

rajin benar ko ni sehari ada macam2 entri..kejap2 aku tgk ko nye blog dah update citer baru! haih sungguh lah rajin kamu ni
Yun said…
Kaitan kat nota kaki jek...

erm rajin xrajin..tym AKU malas+lemau xdek idea...jgn harap lah nk ade entry kan...ni berblog hopping...jumpe topik menarik leh share kan...
Queenin Murni said…
hmm.. aku pilih KL.. tmpt yg menarik.. hehehhe!
Yun said…
heehehe..sbb ko xleh g mane2 kan? dlm KL pon jadiklah :P

ape lg..BBQ lagi lah beb..nnt jgn lupe ajak aku [makan jek tau...wat keje xmo]

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…