Sunday, May 2, 2010

Kena Juga

Barang dah beli, Nak tak nak kena Juga lah buat kan. sepatutnya petang td ada small gath between aku & da gang & one of our senior kat sekolah dulu. erm senior tu se Dorm ngan aku, khatul, lyza & ethong mase form 3. dia yg beria nak jumap adik2 dia yg giller malatop ni kan...tup tup jumaat lepas...cancel plak..sbb ramai plak ade hal weekend ni. Ni yg aku xpaham, dah mule2 kate OK, tp last minute kate ade hal..mcm mane korang plan sebenarnye ek?

Aku xdek lah kesah sgt pon, tp ni lah....bkn sekali..tp dah selalu sgt jadik mcm ni....haih* sbb tu aku malas nk beria....

dalam xberia...aku plan lah jugak nk wat cheesecake kn..wakakaaka pdhal aku nk bg kat lyza, sbb selalu sgt aku jek melantak cheesecake yg dia buatkan..keh keh keh....

tup tup, xjadik jumpe...makanya, aku kene jugak lah buat...sape lg nak buatkan..gigih lah aku buat mlm smlm & sambung decor2 pg td....kang xbuat mak aku bising..penat dia pg beli barang kan..wakakakakaa layan kan aje

Resepi asal, adalah Blueberry cheesecake...tp mak aku lupe nak beli blueberry filling nye. ngeh22...pg tadi plak aku malas lah nk ke kedai carik benda alah tersebut. makanya, aku skodeng freezer mak aku ajelah..ade lah coklat masak 1/2 keping & ade lah sket krimwell...pdhal sikit jek..hasilnye..bile dah siap mak eihh..melambak lah plak topping buttercream tu kan.hailoh..esok kene buat kek lain..tok kasik decor2 gune buttercream yg dah siap sedia tu

Oklah..ni lah hasil org malas yg kengantokan di pagi hari...agak sememeh..malas aku nk betul2 balik...dah lah mak aku kejut semata2 suh aku siapkan kuih ni...giller rimas katenye nak tgk dapor dia serabut ngan kek tu...kek tu xbersalah pon..dia cume menumpang seketika..keh keh keh..pdhal mak aku nk gune oven tu wat kek lain..wakakakaka
ok lah....aku dah melantak kali ke-3. kalo nak meh jemput mai umah..wakakakaka....ade lg 4/10 lg..wakakaaka..sape cepat dia dpt.

Nota kaki: sori kat adik aku..sbb aku tibai dia punye smarties...hahahha nmpk mcm menarik jek gune tok letak kat kek tu kan...aku pon belasah jek..mlm nnt dia blk keje kompem aku kene jerkah..huhuhu. resepi nnt aku letak lah...skrg mls nk type..pjg berjela.

4 comments:

semut said...

woh nmpak sedap siut!!meleleh dah ayaq liuq aku ni..bleh la aku order satu ni tuk beday aarizz/daous nnti..hihi

Yun said...

huhuhu mmg sedap...wa cakap lu..keh keh keh...lbh2 lg....cokelat atas nye tu..huk222 tersedak plak

tang amik order tu...aku ade lemah sket..wakakaka...aku bkn nye rajin ok.lom tiba masanya kot

mama tisya said...

bw opis skit..nk gk rs..yunm2

Yun said...

erm...kalo ade lebih lg sok...mmg plan nk bwk ke opis...tp kalo xdek tu....next tym lah yek...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...