Skip to main content

Kena Juga

Barang dah beli, Nak tak nak kena Juga lah buat kan. sepatutnya petang td ada small gath between aku & da gang & one of our senior kat sekolah dulu. erm senior tu se Dorm ngan aku, khatul, lyza & ethong mase form 3. dia yg beria nak jumap adik2 dia yg giller malatop ni kan...tup tup jumaat lepas...cancel plak..sbb ramai plak ade hal weekend ni. Ni yg aku xpaham, dah mule2 kate OK, tp last minute kate ade hal..mcm mane korang plan sebenarnye ek?

Aku xdek lah kesah sgt pon, tp ni lah....bkn sekali..tp dah selalu sgt jadik mcm ni....haih* sbb tu aku malas nk beria....

dalam xberia...aku plan lah jugak nk wat cheesecake kn..wakakaaka pdhal aku nk bg kat lyza, sbb selalu sgt aku jek melantak cheesecake yg dia buatkan..keh keh keh....

tup tup, xjadik jumpe...makanya, aku kene jugak lah buat...sape lg nak buatkan..gigih lah aku buat mlm smlm & sambung decor2 pg td....kang xbuat mak aku bising..penat dia pg beli barang kan..wakakakakaa layan kan aje

Resepi asal, adalah Blueberry cheesecake...tp mak aku lupe nak beli blueberry filling nye. ngeh22...pg tadi plak aku malas lah nk ke kedai carik benda alah tersebut. makanya, aku skodeng freezer mak aku ajelah..ade lah coklat masak 1/2 keping & ade lah sket krimwell...pdhal sikit jek..hasilnye..bile dah siap mak eihh..melambak lah plak topping buttercream tu kan.hailoh..esok kene buat kek lain..tok kasik decor2 gune buttercream yg dah siap sedia tu

Oklah..ni lah hasil org malas yg kengantokan di pagi hari...agak sememeh..malas aku nk betul2 balik...dah lah mak aku kejut semata2 suh aku siapkan kuih ni...giller rimas katenye nak tgk dapor dia serabut ngan kek tu...kek tu xbersalah pon..dia cume menumpang seketika..keh keh keh..pdhal mak aku nk gune oven tu wat kek lain..wakakakaka
ok lah....aku dah melantak kali ke-3. kalo nak meh jemput mai umah..wakakakaka....ade lg 4/10 lg..wakakaaka..sape cepat dia dpt.

Nota kaki: sori kat adik aku..sbb aku tibai dia punye smarties...hahahha nmpk mcm menarik jek gune tok letak kat kek tu kan...aku pon belasah jek..mlm nnt dia blk keje kompem aku kene jerkah..huhuhu. resepi nnt aku letak lah...skrg mls nk type..pjg berjela.

Comments

semut said…
woh nmpak sedap siut!!meleleh dah ayaq liuq aku ni..bleh la aku order satu ni tuk beday aarizz/daous nnti..hihi
Yun said…
huhuhu mmg sedap...wa cakap lu..keh keh keh...lbh2 lg....cokelat atas nye tu..huk222 tersedak plak

tang amik order tu...aku ade lemah sket..wakakaka...aku bkn nye rajin ok.lom tiba masanya kot
mama tisya said…
bw opis skit..nk gk rs..yunm2
Yun said…
erm...kalo ade lebih lg sok...mmg plan nk bwk ke opis...tp kalo xdek tu....next tym lah yek...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…