Skip to main content

Restoran Cina Muslim Sek.9, Shah Alam

well macam biasa, aku lupe name kedai ni, tp lebih kurang mcm tu lah bunyik nya..hehehee. kebetulan aku kat glenmarie petang tu, terus lah singgah umah si yam menjenguk anak2 dia...yg dah lameeeeeeeeeeee xjumpe mase, tp tarikh sebenar aku dah lupe..ahaks...well, paham2 ajelah bila umor makin meningkat ni, byk sgt benda lain yg lebih penting perlu aku ingati kan.
ni dia si kakak yg sakan posing, aiyoooo camera Hp pon layan..janji name nye BERGAMBAR. nmpk gelap pon suke..hehehee
Naufal makan tauhu yg di suap ibu, bedal jek ape yg disuap ek...xpe xlame lg kite dating berdua kat k-ep-c ye naufal..hehehee
muka kakak stress sbb kene makans ayur jek..hehehe sbb tym ni dia kene bisul kat kepala..tp aku terletak jugak seketul dua ayam dlm sayur tu..xperasan daaaa...dia ngap selambe jek..ahaks..yolah..ikan salmon tu pon dia leh telan kan...
sup masam + Pedas, sedap soup ni..nnt nak mai lagi..nk makan sup ni lagi hehehe..owh kedai dia dekat jek ngan kedai anggerik pebret aku kat sek.9
ni sayur apetah name nye..aku lupe sudah...tgk je lah gambar dah paham kot..itu sayur..hehehee sedap lah rase dia...

yg lagi sedap...ayam ni ha..ayam yin&yang kot kalo xsilap..serius lazat..sbb ade 2 rase yg berbeza & kedua2 nya mmg lazat...well, aku ni bab makan semua lazat kan..hahahaa kalo xkene ngan tekak korang tu, maaf lah ye...aku ni bab makan kurang menolak..nk nilai makanan tu xsedap pon aku xpasti macam..tp sambal nasik lemak makcik warung sebelah HLA tu pagi td xsedap [tetibe masuk cerita pagi td] itu lah aku kan....sepul 7 sara dah makin terer bila berborak ngan aku [ni lagi xdek kene mengena..hahahaa]
ha ni lah ayam yg di perkatakan....payah jugak 3org dewasa nak abiskan makanan ni kan...xpe esok lusa g makan kat sini lagi..hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…