Skip to main content

Semoga Rohnya dicucuri rahmat

Aku dan Nik panggil dia Ayam. xpastilah kenapa kan...hahha sbb ade satu drama tu, dia mcm ayam kot..ngeh33...


terkejut aku bace berita kat mstar kejap td ni..haih. baru tadi masa kat kenduri kak zue @ laman budaya, shah alam, ade sorang mamat ni sekali pandang mcm dia...tenung lame sket..dah xsame...tp ade iras lah kan...betul kan mira? rupa-rupanya dia dah xdek dah tym tu...

nak kate minat tu xdeklah sangat cuma suka tengok dia berlakon, lagi2 dalam adamaya, even menyampah..tp oklah...kan..hehehehe\

semopga rohnya dicucuri rahmat. Al-fatihah.

Comments

Anonymous said…
aku pon terkujat dgr berita ptg td.. innalillahh...

murni
NICK @ NADIA said…
yes yun aku pn tkejut gle.ila siap msg aku smlm ptg..nik ayam ko meninggal.ish fes bc msg cm sentap dah..xkn kot.upanye betul bc kt beutifulnara..arini pulun beli paper nk tgk sbb xpuas ati.betul jugak..innalillah

aku pn xtau cmne leh lekat ayam..tp yg psti aku suke die huhu even dakwan pn pelik nape aku minat kt die ;p sedihnye pasni xde dh hero macho ensem cm die :(
Yun said…
2la, qada' & qadar dia setakat itu aje..kita yang hidup ni macam mane lah kan nasibnya.
yam said…
Al-Fatihah untuk arwah...tp aku tertanya la...sape nak lakonkan watak dia dlm TIRAMISU...msti watak dia dimatikan pasni kan..
semut-terbersin said…
ahah..ko sorang algik panggil dia ayam..aku lupa..masa aku bace brite ni ptg tu, aku teringat nik je..tak teringat plak ko..huhu cam CNN je aku ni nak sebok2 sms korang..akakaka

innalillah..semoga rohnya dicucuri rahmat..al fatihah

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…