Skip to main content

Ku pendam kan perasaan


Nampak gayanya, impian utk menjadikan dia sebahagian dari ahli keluarga terpaksa di tunda. majlis untuk meminangnya terpaksa di tunda ke suatu hari yang akan dikenalpasti selepas rundingan damai yang akan di adakan pada pertengahan bulan April nanti..sob sob sob. Poyo plak ayat ni. aku dah sengal. masalah line slow pada ketika 3.30-4.00 pm datang balik hari setelah 2hari dia bertenang. menyusahkan orang betul. kan dah kena pikir jalan penyelesaian nya lagi..adoiyai.

Ibu Naufal, sila lah sunting barangan ini dengan kadar segera, nak tunggu version baru tu lambat lg lah..silap2 ujung taun..birthday ko pon muncul balik tym tu..hehehehee baik ko tuntut hak ko ni dengan kadar segera. muahahhahaa boleh aku try test nanti...hehehehe alah aku nk try test main game Angry bird tu jek...

Comments

cyanamoose said…
kalo perlukan rombangan meminang...den bley jek jadi salah satu dr tukang bwk hantaran tu. hahaha
otak3suku said…
sabaq nok, nanti ado yg lebih mantop dari ni..Motorola Xoom!
Yun said…
cyana: zaman moden, xperlukan rombongan, pergi sendiri mengadap jek...

otak3suku: erm, family moto i xberapa berkenan lah...xtau lah kalo akan dtg kan..jatuh chenta balik ke kan
yam said…
Erm...aku mls nak meminta2 la...aku tggu je dia dtg bergolek dpan aku ni...xtau la bila...heheheh...sampai ipad kuarkan ipad2 dah ni...serius aku jeles smlm tgk si Ally Iskandar pgg Galaxy Tab dia ms Mentor 5...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…