Skip to main content

Rasa nak menangis

bila mengetahui heels pujaan aku tu ada kat butik LV. memang wajib menangis lah kan, sebab tak mampu kan. damn you, kenapa lah ko ni brand LV kan. kenapalah kau dilahirkan dalam keluarga LV kan...


kenapa?
kenapa?
dan kenapa?

padan lah aku mencari tak jumpa2 kan. yolah aku takat masuk butik nine west, elle, carlorino, aldo,..etc...non ado jumpe kan. tapi tak tergamak nak masuk ke LV kan, sebab aku sedar diri, mana layak kan. masuk couch nak skodeng aritu pon segan2.

first tym tgk kasut ni kat Jusco mid valley, tapi aku tgk kat kaki org lah..ade sorang cik kak depan aku masa nk bayar kat cashier, dia pakai kasut ni lah..kaler ni lah. nak tanya segan, nak snap gambar lg segan, maka snap masuk dlm otak jek lah....

semalam ronda2 klcc ngan sharna, konon2 nya nak carik butik elle, berpusing lah carik kan..nak turun escalator, terpandang butik LV, jengah kat cermin luar lah kan, display heels ni...meraung aku tgk...heels ni dalam keluarga LV ruper2nye...sedih dik non..sedih amat.....bila mengenangkan brand nya. toksah lah membayangkan harganya ya. memang dapat memiliki dalam mimpi aja. takpelah bulan depan kita pegi butik clarks jeklah...buat pengubat duka.:P

ni lah rupanya pujaan hati aku.



dah, jangan masuk dalam mimpi, kecuali ada orang nak present sepasang. kompem tido malam pon aku peluk.......peluk kasut lah kan...dan lupa terus kat bantal busuk nanti :P hehehe

Nota kaki: terus feeling layan lagu Cinta dua darjat & takdir penentu segala....hehehe

Comments

Kenanga said…
pergghhh...impian musnah diknon...kejikan dunia iniew...pakaila Docmart..!
cyanamoose said…
tkpe beb.. nnt aku teman ko lagi... kita nek escalator tepi tu. ari2 pun bley jek. hiks
Yun said…
kenanga: itulah dia, memang keji & kejam

cyana: kalo lalu hari2 dpt memiliki xpe...ni takat lalu memdihkan hati..bik toksah
amoi said…
ala...mesti ada punya brand cap ayam buat design camni..ko beli jek..hehe..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.