Skip to main content

Sesuatu sungguh

ada assignment. cet. walhal, bkn penting pon, cuma boleh lah relase rasa bengang ngan keja ni seketika. rasa nak lompat bintang sbb budak yg tarik report tu salah tarik query kot sebab dalam list report tu non-ado nama aku yg case masih pending..muahaha selamat dr menjawab harini. esok nye hal.esok lah pikir kan ye. muhaahahaa makanya, mari lah kita menceceh dulu dengan soalan2 cepumas dari nyiok kebana rebana. oppsssss mau kena ketuk nnt.owh aku mengarang ni kol 10.30am td. baru leh post ha

1. Apakah yang anda sedang lakukan 30 minit yang lalu?
Turun ke ting.29, jumpa user utk setelkan masalah. very the kacang nya masalah rupanya.


2. 2 jam yang lalu?
masih dlm kereta sambil berkaraoke riang bagi menenangkan hati yang bengang dengan masalah jem yg tiada kesudahan


3. Minggu lepas?
Saya berada di bandung dalam sesi percubaan berjimat cermat :P


4. Tiga lagu yang boleh anda dengar berulang-ulang kali?

aku xpasti sebab aku jarang dengar lagu kecual yg di putarkan dlm radio hotFM. aku asik dengar lagu si 6th sense tu..ape tajuknya ek..ha lagu MENYESAL. sehari tah bape kali main tah. lepas tu lagu ringtone henpon aku "because my head is bad". kompem akan berbunyik lebih dari 10kali sehari kalau hari bekerja. hehehee dan last sekali, lagu running dari phone maxis aku, ni sehari adalah 3kali jek kot berbunyik. ahaks.




5. 3 binatang yang anda tak suka?
ULAR SEBAB MENGGELIkan
NYAMUK SEBAB GATAL
TIKUS SEBAB TAK HENSEM


6. 5 fakta tentang anda?

SATU - SANGAT MALAS NAK AMIK TAHU PERASAAN ORANG

DUA - kalau makan, tak reti nak kata tak sedap. kira aku ni jenis menikmati makanan lah kan. hak hak hak


TIGA - engine nak mesra dengan orang baru kenal tu sangat lambat panasnya.


EMPAT - tak suka duduk rumah sorang2 kalau takde keje nak buat. saiko ok. xdek orang nak menyembang kan.


LIMA - belum pernah walau sekali pam tayar kereta sendiri. ngeh33



7. Tahun depan mungkin anda?
dah pandai nak pam tayar kereta sendiri dan reti nak hantar service kereta sendiri. cewahhh mcm xpenah berdikari jek. well sebelom ni memang ayah aku yg hantar ke pusat service ya.jgn jeles.


8. Saya tak reti sangat…
bawak kereta manual. huahuahuahua.


9. Saya pandai …
Main Game Angry bird. aku dah mula nak angry jugak sebab kena start balik. mencik tau ngan lappy ni..eh silap mencik ngan spam dr website tu. tak pasal2 kena format lappy aku ni.


10. Kawan saya…
ramai. hahahaha salah sorang tengah risau pasal baju chiffon dia kat mengecut, sorang lagi tengah pikirkan perjalanan dating di pertama TGH nanti, lagi sorang tu dah senyap kan diri beberapa hari ke dah sampai chenai, sorang lagi tengah skodeng FB nak membeli apetah aku xdpt tgk gambar tu lagi dan yg lain mungkin bz di pejabat or bz memanjakan diri di spa atau ada yang bz memikirkan nak makan apa lunch nanti. panjang plak membebel ha.


11. Saya ada…
anggota badan yang lengkap utk melakukan kehidupan seharian. alhamdulillah atas nikmat yang diberi.


12. Saya seorang…
yang garang. ni kata orang lah, tapi hakikatnya saya seorang yang malas nak ambil pedulik apa orang nak kata.

13. Adik saya…
ada yang dah kawen dan ada yang masih dalam pementauan PBB saya kerana tak cukup matang lagi. kesimpulannya saya ada adik yang berderet yang bisa menserabutkan kepala hotak ngan 4 macam perangai[maka 4org jek adik aku]. hahahahaa pengakuan ikhlas ni.

14. Saya tak pernah bosan dengan (senaraikan 3)…
SATU - balik kampung

DUA - rutin harian iaitu tidur di waktu malam. :P


TIGA - baca&reply email dr GGO hari-hari.

15. Bilakah pertama kali bercinta?
wujud ke cinta pertama ni? entah lah ye. dah lupa bila kali pertama merasa cinta ni.mungkin form 1, mungkin masa 18 taun. lupa sudah yang mana satu boleh di katakan cinta.


16. Perkara yang selalu orang tak percaya tentang anda?
mereka selalu tak percaya Nama saya ialah Khairunnisa. sekian.


17. Saya rindu…
nak melalui kembali zaman belajar yang hanya pening memikirkan test, kuiz, final & project sahaja. xpenah peneng pasal menda lain.



18. Saya tak sabar…
nak ada driver. bila lah nak kaya.



19. 5 laman yang anda slalu layari?


SATU - m2u. ni wajib tgk. walhal dah tau baki tgl berapa kan. muahhhaahaa

DUA - ohbulan, cek gossip. ahaks

TIGA - FB, kadang2 terlupa jugak.youtube bila nak cari lagu baru.

EMPAT - mstar. paling senang kot nk tau update berita

LIMA - belog rakan2.



20. Anda mahu tag?

well, kalau rasa teringin nak buat tag, sila lah ye kepada semua pembaca belog ini. sekali sekala buat tag ni, ala-ala prektis menaip jugak dan prekstis menjawab survey. muahahahaaa. sekian, terima kasih :)

Comments

Kenanga said…
ruggi yu xantar sevis keta sendiri..leh jupa jantan mekanik..muskul uol!
Yun said…
malas lah nk tgu.lama sangat
cyanamoose said…
uik... muncul plak kawan yu dari chenai tu..

wey.. ada ka tikus endsome? syabasss! dh satel assignment.
Yun said…
cyana: kie muff kan hensem. owh org chenai dah blk kot:P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…