Skip to main content

I'm a rafter

Tak tahan, ada sijil OK. hehehe well, bukti dah berjaya laksanakan aktiviti/cabaran dengan selamat & jayanya. so, to others yang nak mencuba, if i can do it, that's mean uols also can do it. Just pikirkan Malaysia Boleh! so, try it before late. insyallah pengalaman ni antara pengalaman yang tidak akan dilupakan. Pada orang yang memang rafter tegar, toksah lah kondem kitaorg yang baru nak mencuba, bagilah semangat or tunjuk ajar ya.
makanan yang di sediakan Adeline VIlla, so delicious.. nom..nom..nom... selera kampung uols. makan memang tak pandang kiri kananlah.


the view, insyallah nak datang lagi ke situ utk lepak2 sahaja. tempat yang sangat tenang dan cantik.


selain makanan berat, pisang goreng madu & ABC pon ada. ape lagi...nom nom nom nom nom nom tanpa henti. dan balik rumah timbang naik 2kg. how?
selain itu, dekat sini pon ada sediakan aktiviti ATV. nak tahu apa ATV, sila lah google malas lah nk terang kan panjang lebar, sebab aku baru jek plan nak manage aktiviti ni.


amacam, ada gaya x? so, agak2 berapa lah harga seketul sebuah ATV ni. Kalau lah aku mampu, aku nak jek memiliki sebuah kenderaan ni sebab nampak macam terlebih gaya kalau memilikinya. Ok lah, citer ni tamat di sini.
Nota kaki: selagi termampu, buatlah apa yang anda rasa ingin lakukan. itulah terapi paling mujarab untuk Jiwa. :P jangan terpikir nak bunuh orang sudah lahnak bakar rumah jiran plak ye.

Comments

cyanamoose said…
beb.. ko pinjam AV tu kat LO. sure dapat munya. ahaks.
Yun said…
AV ke ATV? LO ni sape plak?
me01my said…
best nyaa yun dapat rafting...teringat dulu rafting kat sungi pahang...syokk sgt..tp sadis tgk kulit bertukar color..huhu..seminggu lebey baru kembali pada warna asal..hehe..bilaaa laa dpt peluang mc ko eh..syok2..
cik reen said…
uwaaaa sgt best la yun. aku mmg suke gle xtvt lasak ni. dari dulu adik ipar aku ajak rafting ni. tapi x kesampaian. aku pun dah memboyot. pastu nak kendong baby ke sana ke mari. nak tggu baby besar takut ada lagi. by the time dah boleh berxtvt, bdn pun dah tuo.hahahha. ekceli kat ne tempat ni yun?
Yun said…
fathiah: alah, kulit terbakar bkn alasan, leh pakai sun block kan. erm carik lah peluang tu, cuba selagi kudrat ni masih mampu nak buat kan.hehehhee

cik reen: xpe nnt dah beranak cuba lah. anak bkn penghalang kot. sbb masa aku beraktiviti ni, ada jugak kakak yg 4org anak. ok jek. dan owner tpt ni si adeline tu kata, nenek dia yb berumor 76 masih lagi berrafting ya.
Kenanga said…
rafting xsuke...tapi ATV tu boleh diminatkan.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…