Skip to main content

Random

Owh laling ku dah berkilat. hasil kerja tangan aku. well, semalam sabtu dan aku di kampung halaman tercinta, dan apa yang di plan xjadi. makanya, semalam aktiviti hanya melepak si rumah. di kala nak keluar minum petang bersama ayahanda & bonda tercinta, busu aku datang rumah hantar anak2 dia utk kitaorg tengok2an, terus tak jadi keluar. yolah xsanggup kot nak bawak anak2 dia tu keluar. 3org yek. kang aku lah yg dapat sawan olahraga. nak berlari sana sini kejar mereka. tak sanggup ya. ahaks. makanya. lepak rumah lagi. tengah2 lepak minum petang sambil makan goreng pisang, teringat nak basuh kereta. dah bersiap2 nk hantar kereta ke car wash, tetibe terlintas idea bernas untuk basuh sndr jek kan. koman2 keluar lah peluh2 jantan kan. hehehe dan lama rasanya xbasuh laling ni menggunakan keringat sendiri.ahaks. dan mula lah operasi membasuh, sampai ayah aku tegur, tp bila dia dengar alasan aku, blh plak dia suh basuh kereta dia sekali..owhh pelisssss lah..xsanggup ok. dulu aku rajin lah basuh sndr sbb BAJET yek...aku kan kedekut, skrg ni bukan sebab duit dah terlebih, tapi sbb mmg jarang giller basuh..miahahahahaa, well KL asik hujan jek kan. ok lah, semoga laling bersinar2 utk 3minggu lagi.ahaks. ok dan pagi tadi sesudah subuh terpaksa bergegas balik KL. alah kol 6.40am jugak aku gerak dr rumah kan. hehehe sbb nya kol 9am aku ada workshop kat PJ. kejam kan buat workshop hari ahad. dan selamat sampai kol 8am kat kg.kerinchi. so far workshop tu ok lah, makanan disediakan, xdeklah nak rasa sawan kan.. dan setelah sekian lama, aku dengar kembali pasal BRS, FRS dan SRS..hahaha serius, ni lah trauma aku selama setaun setengah masa buat degree dulu. owh maksudnya, aku akan kembali trauma dengan dokumen2 ni sbb kampeni aku dah mula nak implement process ni dan aku rasa ni utk membuatkan aku trauma kembali nnt. byk ok. tapi ok lah kot, dr system koboi skrg ni. but certain part memang kotaorg dah gune pakai masa project di bernas lg kan. xdek lah terkejut sgt kan. hope dapat lah capai status cmmi tu nnt. rindu plak pd lecturer aku pUan amalina, dialah yg suka sebut pasal cmmi ni kan. dan lepas workshop tu, aku melepak dengan teman bujang aku. hehehehe this time ke Empire sbb xpenah lepak situ, walhal dah byk kali plan, tapi asik xmenjadi. dan kita org lepas kedai apetah...lepak minum teh...amik set "Hi tea for 2" dengan harga hanya rm18.80 sahaja. ni lah dia set nya. teh ni, unlimited refill. oklah kan utk org yg nak lepak berjam2 lamanya. tapi xdek lah lama mana, sbb teman bujang aku nk bawak adik dia gunting rambut.
dan set ni dipilih, gara-gara ada menda alah ni. ni lah yg nak di cuba, setelah di cuba, kompem kalo mengandung, aku takkan mengidam makanan ni..hahahaa kompiden jek kan. well mmg sangat kompiden, sbb rasanya biasa, ater dibuat pakai putih telur & gula jek kan. takdelah se special sampai nk termimpi2kan. tapi kalo yg paling atas tu...belah kanan yg kaler coklat. kek coklat tu memang sedap dowh. itu mungkin menjadi salah satu idaman..muahahahahaa lagi satu strawberi celup coklat pon ada. dah rasa tengah berdating plak..muahhahaaa


dan tetibe ketika ini, teman bujang aku buzz kat gtalk mengatakan muka dia naik bijik2. kompem lah sandwich kat bawah2 tu ada kandungan daging. hehehehee


oklah, nk tgk si Aiman, adik2 kegilaan kak jijah.

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…