Skip to main content

Hari Wesak

Bercuti di kala hari bekerja ..oppps jatuh pada Selasa kan. adalah sangat seperti *&^%&^% tak tau lah nak describe kan. Di sebabkan tiada plan aktiviti lain. makanya, aku dan geng sawan aku telah bersetuju untuk makan-makan sambil menghabiskan balance-balance duit sementara nak tunggu gaji hujung bulan aja kan. sepatutnya, aktiviti makan-makan ni adalah malam semalam, sejurus selepas kerja, tapi apakan daya, kerja makan gaji, Didi kena stay back. huh...xsempat lah kan...

makanya, jadilah plan makan tengahari. dan lagi best, ada juga orang nak join aktiviti kitaorang.


the pasta



the ribs & 1/2 chicken


the ribs...owhh murni..sila jeles :P


didiER


doraER

dora the explorer...

ehhh silap

emaER

masihsi Cik PotPet
serius giller tym kenyit mata
tapi comel.
huhuhu



playing games with mommy







see anak beranak ni

serasi




notty jek memek muka dia



dah lama xjumpa si Ema ni,
maka dah lama lah xsnap gambar dia kan
mujur memang camera ada jek dalam bag.


layan jek lah


puas hati kenyang. sib baik tak tamak haloba amik dessert, kalau tak memang tak mampu nak sumbat lah jawabnya.


dan kesudahannya,

marilah kita berwasatiah minggu ni dan minggu hadapan.

tapi, rasa nak ribs tu lagi lah..


nyum nyum nyum

Comments

ck said…
comeyyyy giles si comeyy notty tueww!!! auwww iLike!!
Yun said…
heheehe comel kan. kau belom dengar dia berckp lagi..hehehe ;lagi comel

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.