Tuesday, May 17, 2011

Penamaan

Aku baru jek buat sesuatu yang wajib. Tak lain tak bukan, yang wajib pada diri sendiri, tidak pada orang lain. heheheheee

Isnin minggu lepas, aku singgah ke KWSP untuk mengisi borang "Permohonan Penamaan". Yolah kita tak tahu apa yang telah di takdirkan untuk hayat kita kan. makanya, baik buat sekarang sebelum terlambat.

Alah, korang terlambat lah....lambat bagitau nak dapat share sket..hehehe aku dah submit siap-siap pon. dan aku bukan lah nak cerita sangat pasal borang ni,


aku cuma nak cerita pasal servis dari pihak KWSP di mana aku leh bagi 9.5/10. Ini di sebabkan aku hanya mengambil masa tak sampai 30minit utk urusan ni. mula2 ke kaunter pertanyaan untuk ambil borang. kemudian pekerja dia akan bagitau kena pakai pen hitam & isi borang dahulu, kemudian kena photostat IC kat kedai photostat di dalam kafeteria lepas dah lengkap smeua baru ambil angka giliran. mudah kan. duduk seminit dua jek kat kat kerusi, terus no. giliran dah sampai, kemudian ke kaunter dan urusan cop jari kanan & kiri & setel. tunggu lah surat dalam 2minggu. sekejapkan. sebab sayang nak bayar parking xcukup sejam, maka aku pon melantak lah untuk lunch kat situ jek..hehehehe


so, pada sesiapa yang tak berbuat lagi hal penamaan ni, baik lah buat segera. takde lah masalah di kemudian hari nanti.


dan kenapa aku cerita,

sebab tiada cerita apa yang menarik, cuma nak menaip jek, nak bergossip, takde orang online pon kan. nak siapkan kerja, tunggu esok ajelah. line terlampau slow nak bukak sistem ni. malas dah jadi nya.

ha tu mouse baru..hahaha xdeklah baru, terpaksa beli sebab yang merah lama tu dah kena penyakit nyanyuk. kejap ok kejap tak ok. wassalam kan aje kan. hope yang ini tahan lama sket.


ok uols, Asmara dah start.

2 comments:

semut-terbersin said...

oh part tuh derang laju laa..sbb dia kat belah luar kan? kalu urusan2 lain ko kene masuk belah dalam..situ slow sket..tp still bleh diterima laa compare to ko buat urusan ngan kaunter2 gomen yg lain contoh di jpn or jpj..hehe
eh ada letak % tuk aku tak? hehehe..

Yun said...

owh..kaunter luar tu amik borang jek...yg aku ckp laju tu..kaunter dalam lah...penamaan ni kena masuk dlm lah....nk sign..nk cop jari vagai...hehehee

but overall aku puas ati ngan service kwsp & lhdn & imagration. xperlu amik cuti utk urusan semua tu.

nk print transaksi pon pakai kioks or online. senang aja dahhhh

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...