Skip to main content

Dinner anyone?

iye ketika ini saya berada di putra brasmana hotel. korang tak rasa ke nama hotel ni semacam. memang dari 1st time sampai bulan april lepas, aku rasa apalah orang perlis ni letak namakan..hehehe







yolah hotel brasmana (seolah-olah..coli-coli mana?) muahahaha dan lagi satu, Komalaut. ish. xdek singkatan lain ke nak letak. xsilap aku..komalaut singakatn utk komplek makanan laut kuala perlis. esok kalau sempat aku snap lah. tadi aku sampai dah kol 7pm kan. terus check-in, malas nk servey hotel lain sbb jalan ke jeti kuala perlis tu jem. perghhh seb baik boleh parking kat hotel ni esok. selamat.







dan disebabkan aku malas dan pula aku sorang2 kan. makanya, nk dinner order saje lah kat room service kan...muahahaha...not bad lah. chicken chop RM13.





berbaloi kan




chicken chop RM13





alah ayam goreng...tp kuah black pepper dia sedap jugak



minum plak..aku buat teh o panas...



walliau.....



kenyang terus utk malam ni.



almaklumlah semalam seharian xmakan ehhh tipu..aku makan char kuew teaw kat pekan bandar darulaman tu setelah xbrekpes & xlunch. ni semua gara2 nk siapkan document.



tabah jek lah....dalam projek kan



dan harini. dah mcm explore race plak..sebabnya, dari pagi jumpa userr kat hotel utk finalize the document & lari sane sini nk carik printer..abis satu pekan alor setaq tu kitaorg tawaf..tapi hazabnya nye....biasalah kedah kan cuti hari jumaat. kitaorg plak kerja ikut time KL kan.hehehe



makanya rasakan, alhamdulillah user sign tepat jam 12,45pm. sampai ke wang tepus tu menjejaki user di rumah sedara mara dia..fouhhh...



dan xpdc ke kuala perlis lepas kerja...hahaha dah lah sorang2..& 1st time nk drive sndr..alhamulillah selamat sampai tanpa bantuan garmin..muahahaa..garmin aku eh silap..phone aku sengal kan..berpenyakit..semua application dah xleh gune..bila tah aku blh wassalam kan phone tu tah




ok jom makan..



panjang plak aku membebel..hehhee



walhal..aku rindu gilak ngan belog aku ngan belog rakan2..serius xsempat ok nak jengah



dan nk sembang ngan osmate aku kat sini pon xsempat ok...semendang balik lambat....




alhamdulillah kenyang lah utk malam ni :)





nanti boleh tidur dengan lena
sebab dah kenyang

layan....
sedap lah blek pepper dia ni.

owh hotel ni charge rm138 semalam. sebab tengak peak season kan.

oklah tu

dan 1st time aku xcarik backpackers hostel..hehehe sbb malas nye pasal nak tawaf kuala perlis ni


oklah gut nite....lega dpt online malam ni & khatamkan belog2 yg wajib..hehhee

Comments

cyanamoose said…
hujung bulan nie mau p otel tu... bley la kayan chic chop! ahaks!
Yun said…
owh boleh jek..murah pon kan..hehehe nak ngap sekali dengan pinggan pon xpe..hehhee

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…