Skip to main content

Kisah hobi dan gaji pertama

Aku terbace kisah ni sebelum aku mendapat panggilan ke kedah [klik sini]...cewahhhhh...xlah kire 2minggu yg lepas lah..aku nk buat entry ni.saranan en.keretamayat pasal ape patut anda buat dengan gaji pertama. tapi aku bukan gaji pertama. gaji pertama kau buat ape pon aku xpasti..xsilap aku..utk keje part time...gaji pertama aku..aku beli set vcd+mp3 player yg harga riban jugak lah. keji kan? hahahaha

oklah berbalik pada penceritaan. tajuk tu takde kena mengena ngan isi kandungan aku rasa. tabiat aku since beberapa tahun kebelakangan ni. actually tabiat since belajar. yolah nak tidur senang waktu malam, sebelum tidur tu cuba baca buku, kompem lah mata akan layu dengan mudahnya kan. hehehe sebab tu aku kena ada stok buku yang macam2 jenis kan. dan nak mudah letak tepi katil...hahaha lepas tu berterabur macam ni lah kan

ok rak ni murah jek. RM17 jek kot aku beli. sebab ada sale kat jusco. owh abaikan kotak intimate tu. aku kan kedekut, kotak free macam tu kenalah diguna pakai sampai lunyai kan. so, bila rasa buku t xjalan, carik sesi pembacaan yg lebih berat, maka mata pon akan memberat sama. hahahahaa

dan yg bawah tu koleksi majalah dan sampah sarap tah apa2. main sumbat ikut dan jek lah. kalau kat kg. rak2 buku aku..dah selamat aku sumbat kat bilik adik aku. makanya non ado buku utk sesi utk memberatkan mata. tapi, asal aku landing atas katil..kompem wassalam..hahahahaabest apat tidor kat kg. hehehehee

selain tu, aku akan membaca kalau rancangan kat TV tu tersangatlah bohsan. normally, aku beli buku ni 4-5bulan sekali. tapi kalau siang hari aku boring, aku suka lah lepak mph kat mid valley tu sambil baca buku secara percuma...hehehehehe

owh cuma nk buktikan yg saranan en.keretamayat tu memang aku telah laksanakan. xmahal pon harga buku..sbb boleh claim kat income tax..hehehehe


eh lupa plak, dalam byk2 buku tu kan...boleh dibilang berapa jek aku dah khatam..hehheehe ni stok since bulan 12 taun lepas..yg lain dah selamat pos balik kg.


oklah, selain mickey yg comel.aku ada satu lg barang comel, yang kompem semua orang nak..hahahaa tapi barang tertinggal kat KL. xleh lah nk snapkan..tunggu minggu depan k...insyallah aku tepek kat sini.



nota kaki: rasa ketagih nak membebel kat belog..hahahahaa

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.