Skip to main content

Tahniah my bro

Perjalanan seawal 8.30am, lari dari plan asal. takyah citer sebab musababnya, nanti aku leh migrain..hehehe dan sempat singgah melaka hantar pinggan mangkuk mak aku. :P dan tapau ketupat & rendang..macam raya plak kan. main tapau2 plak..walhal nak ke kenduri kawen di JB, lebih tepat kat area kempas.

well..it's pink :P

but i cannot blame it coz u look goges,

raja sehari..kenalah puji lebih sket..

nnt bayar balik duit toll..jauh tau kempas tu dan dah melangit puji ni hehehehee

Selamat pengantin baru to bro faezal & sist Azah

semoga berbahagia & berkekalan selamanya.

muka orang makan tak henti-henti sebab tunggu pengantin lame sangat.

2.30pm baru nk berarak. masak ok menunggu. seb baek lauk pauk sungguh lazat.

tumbs up utk http://tokwancatering.blogspot.com/ . macam2 ada ok, dari laksa ke apa tah...nasi impit kuah kacang ngan sambal jawa..kuih muih..air sampai 3 jenis..minum 3-3 jenis..kepala pon weng..pastu lauk2 nya..ayam daging ikan ngan tulang kambing kot...perghhh pendek kata...nanti ada sedara mara kawen pakai katering..jgn lupa jemput kitaorg..muahahaaha

thanks to mira, gonjes & sara sebab menemankan aku ke kempas harini.

sampai KL aku sampai sakit2 tengkuk..

maybe terlampau letih..yolah non-stop nya perjalanan since khamis mlm jumaat kan..semalam lagi bz kehulu kehilir di KL...sambung harini pula...

sampai aku terpaksa minta minyak angin paling berapi kat umah mira & koyok

dan malam ni pon tidur tampal solonpas sana sini...gila lenguh sendi2 aku ni.

jerawat bersepah pon ceria bergambar..oppss

dan akhir skali, ni paling mencabar nak tunggu turn bergambar dengan pengantin sebelum...cha-alip-but...huhuuhuhu :)



well, mira terikut tema plak..muahahaha same kaler kerusi meja makan..ahaks..

Comments

Mira Suhani said…
hehe mknn terbaik...sengkak gila perut
yam said…
Ko x g beli otak2 kempas ke..rugila wey..dah smpai kempas x beli..sedap bangat seh!
NormaLiza Mah said…
salam perkenalan..
saja drop by baca entry.. tgk2 gmbr kawin.. utk msa depan saya pulak..
smbil klik2 dgn nffng... moga berjaya menabung dgn nffng..
sama2 lah klik di blog yer..
daa~
Mayat said…
Terima kasih sebab datang. Fyi, pengantin berarak diawalkan pukul 2.00 pm sebab dapat SMS daripada orang yang skodeng abg kat surau, dah menunggu lama dan dah makan berkali2. Hehe.
Yun said…
mira: well mmg terbaek, tp sedih, kuih tako xdpt makan.

yam: otak2 tu kat kenduri kawen ada, tak payah lah beli kan..makan free jek..oppsss

normaliza: salam perkenalan, singgah lah lagi ye,,,mane tau lauk pauk kat sini sedap2...belaka..hehehe

mayat: eleh, mane ada dipercepatkan? ngan silat lah..dah lah lame, pahtu toll lagi lah lame...end up ptg jugak baru blh blk...huhuhu btw...congratez bro
Yun said…
mayat: lupe plak..ehh xkuasek lah kn nk skodeng, dah ternampak pengantin ke hulu ke hilir, xsiap2 lagi..walhal dah 1 lbh kan

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.