Skip to main content

Selamat Kembali

yeah, bersiaran kembali dari pekan Jitra. uhuk. selamat sampai kol 12.03am ahahahaa dan malam ni tdo lena( tapi mata xleh lelap lagi nih.) kat hotel ni. uhuhuhu serius letih tahap gaban, tapi xleh lelap. ni gara2 aktiviti yg meletihkan since jumaat. dari cyber ke shah alam & balik melaka lepas tu sabtu ke segamat, balik dari segamat singgah melepak di muar dan tgh tadi gerak balik ke KL, transit sekejap kat KL sampai tertidur 2jam. hehehe end up.kol 7lbh baru gerak balik kedah. huwaaaaaa aku malas + lemau dah nak balik kedah ni, tapi apakan daya, dah xleh excuse minggu ni. muahaha sebelum balik cek jugak email, mane lah tau ada email yg boleh buat aku mengelat kan. ngeh33.

apa2 pon, dah selamat sampai dan esok kerja. tu lagi xsyiok apsal lah cuti sekejap jek kan. dalam tak nak mai kedah ni, aku rindu jugak nak makan cjar kuew teaw ghanni tu kan. hehehehe. dan lagi best sampai hotel dah mandi manda, boleh plak berus Gigi non ado dlm beg, lupe plak aku gune utk trip sarwak aritu, lupe nk kuarkan dari poket deuter aku tu. huwaaaaa terpaksa lah kuar kejap di kala pagi2 ni kan. seb baek kedai kat depan sana bukak sampai kol 1am. opps aku sampai ngam2 budak tu nk ttp tapi dia kesian sbb aku ckp nk beli berus gigi..hhehehe mau esok pg keje mulut kepam kan. seb baek budak tu baik hati maka selamat lah mulut aku dr kepam.

dah lame xmerepek dalam belog sendiri kan. dan aku masih ada masalah nk komen kat belog marini. haih*

Rabu lepas, hahah tetibe nak cerita apa jadi rabu lepas. hehehe belasah lah. skodeng tiket wayang online, konon nk booked kat melaka kan hari sabtu nya show. sekali cerita yg aku nk tgk tu last day hari rabu..huhuhu terus lah wat keje gile pg jek mid valley lepas keje. seb baek sempat masuk show kol 6.35pm. alah citer melayu kompem kejap jek kan kan.kol 8pm dah kuar dah, dan aku bijak aku beli tic utk 2 show ok. Sekali lagi & transformer. transformer aku amik show kol 8.45pm. muvi harry kena simpan dulu, tgk awal2 xdek feel..muahahahaaa alasan jek tu. dan as usual aku layan muvi sorang2. nk emo lebih pon tarak hal. sbb kompem tak kena perlekehkan kalo ternangis. muahahahahaa

sekali lagi tu aku nk tgk sbb si mia tu jek.muahahaha dan well, citer dia sempoi jek mcm muvi malay yg lain, tapi yg pelik nya kali ni, aku boleh plak meleleh. tah apa2 jek bila pikir balik. tapi bila masuk tgk transformer yg tembak sana sini tu pon aku boleh meleleh. terus kena pikir apa masalah aku ni kan. sampai skrg xterungkai. tp yg pasti, jiwa wa kaco ni... kaco kaco....sbb dah xkental mcm dulu. aku rasa gonjes kompem gumbira sbb ada geng. dan kalo layan hindustan kali ni. aku berani bet lah, aku kompem meleleh punya & kalo tgk show ngan gonjes mau berebut tisu kot. adakah ini di sebabkan faktor usia? atau ketidak stabilan hormon atau kedua2nya skali atau aku ni memang ada masalah ni.

dah lah. dah kol 1.30am. wajib tidor sebelum esok aku xberupaya nk menanam semangat ke opis. gut nite uols. esok senin yek

Comments

NICK @ NADIA said…
weh apesal ko dok brumahtngga kt jitra lak ni?ko keje ktne skng?based kt sn eh
Yun said…
nik: kalo ko tny aku keje kat mana? ni soalan plg payah aku nk jawab...bak kata staff bernas, ehh cik kak ni, khamis lepas aku kat KL dia kat sane, isnin aku kat kedah dia kat kedah dan jumaat aku kat cyber, huhuhu conclusion, aku di mana2 skrg ni. aku blk kedah ni mcm ala2 kerinchi pegi shah alam jek dah weii..lunyai dah tenaga aku asik travel jek
semut-terbersin said…
aku pong tak bleh komen kat blog marini lagik! apehal tah blogspot ni..n kat certain blog aku tak bleh nak comment guna acct aku..terpaksa guna anon takpon taip lah sendrik nama aku..itu kalo blog org tu kasik nak taruk nama sednri laa kan..kalu kene yg ada word verification tuh, sampai thn depan tak dapek laa nak comment apa2
Sarah Shafawati said…
hahahhaha miahahahaha sila lah berebut tisuu
saifurudin said…
Harry poter ? ..... Best.. G tgk cpt.

Alamak... Aku plak yg kene kat sini cheh, aku menjiwai watak dan sekeliling, sbb tu ar emo sket, ko mungkin sbb usie kot hhheehehehehehe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…