Skip to main content

Semoga jodoh kita kuat

Tajuk tak boleh belah dan takmo kalah kan. owez nak carik kontroversi. well, boring lah sebab jarang sekali dapat update cerita kan. cerita kali sebenarnya, nak wish happy belated birthday kepada laling aku. and thanks sebab setiap kali besdae kau, aku kompem pokai. tak sangka dah Empat Tahun laling berkhidmat dengan aku, since 20 Julai 2007. semoga jodoh kita kuat. jangan nak buat perangai udah le. memang carik nahas namanya kan.

aku selamat sampai kembali ke Jitra hari sabtu jam 3.00am. maka check-in hotel lah kan. dan bila check-out nk balik ke rumah sewa, aku skodeng2 lah car wash. yolah dah rupe apa tah laling ku itew kan. aku sendiri xsanggup nak tengok ok. luar dalam .... memang menyemakkan bijik mata ku ini. dan car wash pertama yg terbentang di depan mata adalah..auto car wash...perghhhh... belasah ajelah...

dan bila dah cuci, nampak plak pakej utk polish...hehehe 4taun pakai xpernah polish ok..ngeh33 dan dan tawar menawar dan....tadaaaaaaaa




besdae present utk laling tahun ni.



tahniah lah...berjaya lagi susutkan nilai duit aku kan



in progress

kata boleh siap dalam masa 20min, sebab 4org buat kan.
tapi....
basah jugak lah ketiak aku kan
sebab nk dekat 2jam jugak lah aku terpaksa bertapa kat situ.
nampak sangat berkerak


dan 2 kali laling kena basuh..muahahaha


dan hasilnya, auuuwwwmmmm

tahun ni mr. nik xdapat apa2 present sebab last year dia dah cekik duit tuan dia banyak sangat.



dan nampak sangat, macam2 aku boleh buat kat Jitra kan. kat KL punya lah melambak tpt polish kete, xpenah plak aku nk singgah kan. muahahahaa


Nota kaki: ok nanti, kita basuh enjin plak. tak penah basuh uols...berkerak jek aku tengok., tapi xsanggup nak menunggu lagi hari tu.

Comments

ck said…
muaaahahhaaaa...dibalik wajah mu yg 'sirius'..KELAKAU LA KAU!!! hahaha!!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…