Skip to main content

Restoran Atap-atap

Ni cerita berminggu-minggu yang lepas, aku baru jek transfer gambar dr phone, sebelum ni asik alh lupa kan. sementara menunggu waktu nk check-out dari hotel ni, update lah apa yang patutkan. even mata masih mengantok. mau tak nya, check-in kol 4am ok....kompem lah masih mamai waktu ni kan. ahaks.

berbalik pada cerita makan-makan kalini, restoran ni kat Amcorp mall, and masa ni not out first time mencekik kedarah di sini. ni time aku balik ke KL utk meeting, maka ajak lah Murni tym lunch hour utk makan kat sini. serius sedap. nak ke kedai ni senang jek. kat LG, depan giant kat AMcorp mall tu jek.


the menu book



dan sila pilih yang mana satu


tadaaa
nasi ayam sambal 1 set = RM 7.90
serius sedap ayam sambal dia...
dan ayamnya pon manyak ooooo

Nasi butter sotong..
so, yummy

gambar semua di snap selepas beberapa kali kena ngap..lupa dah...
tujuan asal nak tayang apda didi, sebab dia xtau nak berbuka apa waktu tu..
tapi nak menjengah ke belog sendiri pon lupa kan waktu tu..hehehe
ok masa utk check-out...
nanti sambung cerita lain pula..
jangan lupa cuba makan kat restoran ni,
ada gambar rashid sidek, xsure lah dia ada share ke..memang kedai ni dia yg punya..hehehehe









Comments

miss sammy said…
Kedai ni dengan kedai Rak Thai kat depan tu sama management....samala juga dgn QThai kat cyberjaya.Aku ada bisnes kad depa. ahaks!
Yun said…
memang same pon. weols pon tau pasai tu., tp menu dia lain sket, maybe xmo kasik sama....nampak lah byk sket pilihan kan...owh cyber ade ek..kekekee

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…