Tuesday, August 30, 2011

Bergema Takbir

Di pagi Raya,
Menyambut Syawal
Bulan Mulia.



Selamat Hari Raya





kepada semua rakan-rakan yang dekat mahupun yang jauh, yang dikenali rapat mahupun yg sipi-sipi. sempena hari yang mulia ni, hamba susun 10jari tangan memohon maaf sekiranya ada kesilapan yg tersengaja atau pun tak disengajakan, halalkan segala makan dan minum yang terambil & terminta. Dan jemput lah datang ke rumah di Kampung Alai yang super cool ini. :) cewahhh...






Maaf Zahir & Batin





oklah, lepas isya' geng takbir dah serang rumah, tapi kelam kalibut sket sbb apa yang aku ramalkan terjadi lagi. kalau sebelum ini bila turn rumah aku, tenaga letrik masih beroperasi dengan jayanya. tapi malam ni, kecundang bila turn rumah aku.. mencabar kan takbir ketika blackout. ahaks... ishh TNB ni tetiap taun kot, malam raya kompem blekout. tensi makcik. dah lah ketika tu aku dok depan kawah kacau rendang kan. takpelah. walaupon bulan ramadhan dah berlalu, di bulan mulia ni tetap kena bersabar ye kan.





oklah, dalam kejap-kejap blekout. aku sempatlah snap gambar menggambarkan mood raya.





rondang ayam cili padi




ketupat yang dah kena sidai.



ater orang melaka, wajibul ghunnah lah kena adakan.



tunggu masa nak kena ngap jek ni


tapi rasanya, ada kengkawan dia yang dah selamat do korbankan oleh adik-adik aku


well, semua tu bangsa tokleh nak tunggu esok kan. semua guna ayat nak rasa,


tapi aku tengok, mentekedarah dah macam macam tengahari jek rupanya.





rendang ayam biasa yang wajib ada juga


apak den tokleh makan cili padi kan,





dan...taraaaaa



rendang kerang..penat kupas (betul ke nak guna perkataan ni?) kerang semalam kan.



yang ini tumpang masak di rumah mak ngah sebelah.







dan spesel taun ni, sebab ada lomang.



hasil ikhsan adik aku dengan pemuda alai.



depa pakat reramai bakor lomang.



dapatlah 4batang. hehehee






dan ada lagi, rendang daging yang aku xsempat snap sbb masa tu belom start masak lagi..dan sambal udang godogang. mak eihhh...banyak bebenor plak menu yek.






kompem 5kg yg berjaya aku buang dari tubuhku di bulan ramdhan akan naik dengan jayanya seminggu ni yek.






dan sekali lagi,






Selamat Hari Raya Aidilfitri.


& Gut Nite















2 comments:

Anonymous said...

selamat ari raya yun.nk dtg raya umah ko skrg leh?????

-zaihan

Yun said...

meh lah zehan..mcm2 ada....esok dah kurang dah..hehehee

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...