Skip to main content

Lompat Bintang

Rasa nak bersenam plak pagi2 ni bila cek acc bank..duit gaji dah masuk..tp macam terlebihkan..hahaha sekali cek alhamdulillah bonus ada & increament pon masuk [kampeni lain semua awal taun kan]..fouhhhhh sekurang2nya lega lah sket urat yg bersimpul2 dalam otak aku ni...ok blh simpan buku ASB..xjadi korek dah..hehehehee thanks pd boss aku yg pulun push org HR & finance utk increament tu. walaupon tak banyak [sama mcm kat kamepni lame jek] tapi oklah dari takdek langsung kan.

ok blh pikir nak beli henpon raya kasut raya...

eh terlupa plak, laling aku dah amik berepa % dr portion gaji bulan ni kot sebab nya. mcm2 berlaku since june & bulan ramadhan ni kan. masa june aku dengan selambanya melanggar tiang kat parking Souq tu. tersengaja kot..sbb masa nk parking tu phone plak berbunyik banyak kali..menggelabah korek handbag sekali terseret tiang tu..hehehe terus aku trn dantermenung tepi kereta tu..hehehehee walaupon xkronik..still kena betul jugak kan. lepas tu masa puasa ke-2, aku ni mamai lagi kot sbb kunun kena pg cyber, sekali testing tu buat petang..kenalah lari balik ke KL kan. maka masa nk parking aku xperasan plak selama ni adanya dinding separuh selain dinding yg sebenar..kedebam lah kan..seb baek xdek apa2....fouhhh fouhhh...dan puasa ke-4 aku buat hal lagi..hahaha sengalkan aku.... aku dengan selambanya tercium mercz SLK200. huwaaaaa nak cium pon..ko cium lah wira ke..viva ke xpon kancilkan.. dah lah hujan lebat uols....tp apakan daya....redha jeklah..seb baek laling aku xdek apa2. pelik kan..tp benar..dan SLK tu nmpk mcm xdek apa...aku bg name card aku kat akak tu..balik dia cek lah kete dia....esoknya dia call ckp...kena betul screw & cat sket kat kete dia...bayar jeklah sket..seb baek dia xberapa nk demand..kalo x...kompem aku mintak dia bg jek kete dia kat aku.. xdek mood aku nak raya nanti. oklah kena berhati2 lepas ni. aku cek kereta aku....terlari lah jugak alignment part depan tu..aku xtau nk pgl ape...fyber tu kan...kena pg betul jugak tu...dah tny kedai semua makan 250 jugak lah....owh lupa...puasa keberapa tah..masa balik opis kat jln tandang..kete aku kena cium dengan sapa tah..sbb dia dah cium dia lari..aku sedar pon masa nk balik..tgk kereta something wrong jek kan....ish ish..comot sungguh laling aku skrg....baru jek polish kan..xpelah....adalah tu rezeki yang aku lupa nk sedekah..hehehehe

Comments

cyanamoose said…
kantan... jom aku teman ko tapaukan kasut.. dapat gak aku join cuci mata.. hahahah

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…