Skip to main content

Perkara-perkara rawak di hari raya 2011

1) Alhamdulillah, semua yang bermasam muka dah kembali bermaaf-maafan. Rasa nak videokan jek kejadian yg mengambil masa 9 tahun.uhuk..

2) Soalan-soalan biasa yg menusuk jiwa dah tak berapa nak rasa tertusuk. wa dah 29taun ok. dah lali.

3) Tapi bila ada orang ingat wa baru 24taun. Mula lah rasa terbang ke langit ke-7. hehhehee

4) dan akhirnya, tahun ini aku berjaya utk tidak mendapat duit raya. sebab aku berkeras xmo..malu wehhh dah tua2 ni orang nk bg duit raya. jatuh saham wa kan.. wa dah siapkan byk sampul utk bg org duit raya ok! Barulah terasa dewasa. ahaks

5) Raya taun ni berjaya aku xke GSC. hahhahaa sbb tiada mood.

6) Raya tahun ni, asik lah kena jawab call. huh., ater standby kan. nasib baik semua masalah password expired.. hhehehee bukan kroje den kan.

7) Tibe-tibe tym raya dapat ilham macam nak cari keje lain. huhuhuhu statement kan.

8) Dan inilah ajelah gambar raya tahun ni. tak ckp korum sbb Adik aku yg 2nd beraya di umah mertua tahun ni. uhuk dan tema seperti biasa...Colurful. yuhuuuu



9) Tahun ni sempoi, sebab baju aku, mak aku, adik aku, aku beli masa kat bandung. dan aku tgk semua orang sakan ngan baju lip lap..ambooi..ambooi..aku rasa ekonomi dah ok kot.


10) semua org nampak comel & ensem2 di pagi raya. sbb semua pakai baju baru, kalau tak baru, kompem sarung baju cantik kan. lepas tu semua lelaki rambut kemas jek..xdeklah serabai2 kan..yg perempuan sopan2 jek berbaju kurung....kurang dosa orang lain yg melihat..muahahaha


11) tapi raya 2011 jadi tak best sebab cerita kat TV semua hampeh-hampeh belaka. serius xpuas hati ni.


12) dan tahun ni jadi super meriah sbb semua mak2 sedara dan pak2 sedara aku blk kg.


13) dah lah tu kan. lepas ni kita start serang umah kengkawan plak.


14) semoga bertemu kembali ramadhan akan datang.

Comments

cyanamoose said…
uik... kenapa dek yap semangat? mkn beras siam ko? hehe.

Selamat hari raya kantan.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…