Skip to main content

Perkara-perkara rawak di hari raya 2011

1) Alhamdulillah, semua yang bermasam muka dah kembali bermaaf-maafan. Rasa nak videokan jek kejadian yg mengambil masa 9 tahun.uhuk..

2) Soalan-soalan biasa yg menusuk jiwa dah tak berapa nak rasa tertusuk. wa dah 29taun ok. dah lali.

3) Tapi bila ada orang ingat wa baru 24taun. Mula lah rasa terbang ke langit ke-7. hehhehee

4) dan akhirnya, tahun ini aku berjaya utk tidak mendapat duit raya. sebab aku berkeras xmo..malu wehhh dah tua2 ni orang nk bg duit raya. jatuh saham wa kan.. wa dah siapkan byk sampul utk bg org duit raya ok! Barulah terasa dewasa. ahaks

5) Raya taun ni berjaya aku xke GSC. hahhahaa sbb tiada mood.

6) Raya tahun ni, asik lah kena jawab call. huh., ater standby kan. nasib baik semua masalah password expired.. hhehehee bukan kroje den kan.

7) Tibe-tibe tym raya dapat ilham macam nak cari keje lain. huhuhuhu statement kan.

8) Dan inilah ajelah gambar raya tahun ni. tak ckp korum sbb Adik aku yg 2nd beraya di umah mertua tahun ni. uhuk dan tema seperti biasa...Colurful. yuhuuuu



9) Tahun ni sempoi, sebab baju aku, mak aku, adik aku, aku beli masa kat bandung. dan aku tgk semua orang sakan ngan baju lip lap..ambooi..ambooi..aku rasa ekonomi dah ok kot.


10) semua org nampak comel & ensem2 di pagi raya. sbb semua pakai baju baru, kalau tak baru, kompem sarung baju cantik kan. lepas tu semua lelaki rambut kemas jek..xdeklah serabai2 kan..yg perempuan sopan2 jek berbaju kurung....kurang dosa orang lain yg melihat..muahahaha


11) tapi raya 2011 jadi tak best sebab cerita kat TV semua hampeh-hampeh belaka. serius xpuas hati ni.


12) dan tahun ni jadi super meriah sbb semua mak2 sedara dan pak2 sedara aku blk kg.


13) dah lah tu kan. lepas ni kita start serang umah kengkawan plak.


14) semoga bertemu kembali ramadhan akan datang.

Comments

cyanamoose said…
uik... kenapa dek yap semangat? mkn beras siam ko? hehe.

Selamat hari raya kantan.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…