Skip to main content

Dah tengok KENALAH review kan

1) Jalan cerita of coz lah kureng sket dari Novel kan. tapi takpe, mane nak tepek semua slot dalam masa 2jam kan. hik. TAPI bila part yg penting tertinggal, mesti lah rasa SPOIL kan?

2) Apsal semua orang boleh nangis tengok, aku sobok dok gelak jek dalam wayang tu. hehehe MASALAH mental kah aku? Banyak part yg menggeletek paru-paru ok. Tak Caya korang tengoklah. hahahaha

3) Masalah bajet ke apa Movie OMBAK RINDU ni? aiyooooo tempat dah cantik, tapi rasa kekurangan ok, rasanya kalo dijadikan drama lagi menarik. Takde lah nak ungkit part kekurangan tu kan.

4) Kalo gantikan Lisa dengan Fazura, aku rasa better kot. Lisa tak sesuai lah nk jadi gadis yang emo-emo ni kan. dan Datuk Sofiah tu aku rase kena tukar dengan OGy Ahmad Daud. Aku plak verangan nak jadi pengarah & penerbit.huwawawa marah lah Azizah Mahzan ngan Lisa. Derang berlakon OK cuma watak tak sesuai aku rasa utk mereka. Maka jadi lah watak Datuk Sofiah yg sepatutnya Tegas & orang kaya tapi jadi macam Datuk yang emosi + menggedik sket. yang Lisa plak, asal marah jek hidung kembang kempis..aiyooooo cameraman, tu part yg korang fokuskanplak.

5) Part paling best, sbb abg Aaron ada dan Maya nya lakonan pon OK.

6) Editing dia pon macam kurang, sbb apa yg patut di crop still ada dalam tayangan. mcm tah apa2 jadinya. aiyoooo....part kat pantai tu apsal ade sorang mamat tersesat...dan mcm asal boleh jek..and masa nk ending, time Izzah ngan Mila dok kat sawah tu, apsal lah nampak ape ke benda alah yg digunakan mcm mcm mic kecik tu dia pakai kat pinggang belakang..hahaha kantoi....

7) dah letih lah....aku bg 3/5 dapat 3 bintang sbb abg Aaron..huwahuwahwauhuwa

Comments

NICK @ NADIA said…
xbp bes eh yun.tu la aku bila dh author die sndiri komen xpuas hati ngn filem ni aku dh goyang skit haha.tgu masuk tv je lh br dpt tgk kot ;p
cyanamoose said…
alaaaa.... kenapa tk ajak skali. guek free jek arini.. huhu
Yun said…
nik: bukan xbest....tp ada kekurangan...hehehee

cyana: oppsss mmg ni aktiviti utk org bujang sahaja.:P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.