Skip to main content

Tentang Dhia

Siapa layan cerita Dhia ni kat TV3, slot Akasia untuk tayangan bermula 7pm-8pm setiap Isnin-Khamis. Fouuhhh... siapa layan sila baca entry ni. siapa tak tengok, buatlah kerja lain yek ahaks. kang tak paham plak apa yang aku bebelkan.

ok, siapa tengok episode semalam sila teruskan membaca...uhuk. suspen tak semalam bila mummy Zikir cakap kat phone dengan tok bomoh tu then tibe-tibe mak Dhia ada kat belakang..kussssssss semangat lah kan. ahaks.. nak tanya suspend ke x? hahaha aku punya lah terkujat kan.

dan sapa nak bace sila teruskan, aku terpikir, ada jugak mak yang jahat macam tu sampai tergamak nak bagi anak sendiri makan darah kambing..uweekkkkk kembang tekak, kembang urat saraf aku kan. ish ish....

makin suspen kan? dan xsabar nak tunggu episode harini, tinggal beberapa episode jek lagi nak ke penghujungnya iaitu episode ke-28. dan aku rasa mak si Zikir tu mmg betul-betul gile, huh hantar ajelah ke tanjung rambutan. seram weh.....

Apa lah jadi harini ek? ish ish ish

Nota kaki: dan siapa tgk Cinta Elisya semalam. dah tamat ke cerita tu?

Comments

semut-terbersin said…
Kannnn? Saiko gila ku salmi tu! Haa padan muka! Aku rase dia try anto kat mak dhia, tp tak berjaya tu terpantul plak kat dia! Tu yg bepeluh2 nk pengsan tu! Padan muke! Tak sabo aku nk tgk ending dia!
Haah derang semua kate smlm cinta elysa tu last episode! Tp aku tk tgk!
Mira Suhani said…
semlm pon aku tgk gak Tentang Dhia suspen habes mak si Dhia tu..haha

CInta Elysa da abes aku tgk..hihi pastu sambung tgk lak cite Bunga April
Mira Suhani said…
semlm pon aku tgk gak Tentang Dhia suspen habes mak si Dhia tu..haha

CInta Elysa da abes aku tgk..hihi pastu sambung tgk lak cite Bunga April

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…