Wednesday, December 14, 2011

Single-lens reflex (SLR) camera

Makin melambak SLR camera yg ala-ala DSLR kat market ni kan. Ok, mula-mula aku dok usha Lumix GF-2 then now, dah keluar GX-1 yang baru. har har duit pon xcukup lagi utk aku merembat keluar camera ni dari kedai. takpe, maybe dat tym dah kuar GX-2 kot. ahaks.


Selain Panasonic, samsung, sony and nikon pon dah kuarkan kamera jenis. but donno why aku xberminat dengan nikon tu. payah nk explain ni. then, function yg ada pada samsung ni agak canggih jugak. but also donno apsal aku x berapa nk minat. eventho olympus pen pon lom berjaya menarik perhatian aku. ok enuf.




ni perbezaan pandangan depan dan atas utk lumix & samsung. dan baru-baru ni Sony pon dah launch model terbaru kamera jenis macam ni.







see, kan aku dah ckp. xlame lagi..ornag xlayan dah DSLR> sebab berat dan akan digukan oleh golongan pro jek mcm dulu kala. yolah aku ni pon nk beralih arah sebab xberbaloi nk ke kenduri kawen utk snap 2-3 keping gambar, tapi terpaksa hangkut camera yang berat dia 3-4kg dan boleh menyebabkan aku sakit bahu. sorry bahu i nak pakai lame k! dats y aku nk seperate kan kegunaan camera ni..cewahhhh mcm orang kaya yang tak tau nk buat apa ngan duit kan. sebab aku lom berapa nak banyak duit..dats y, aku masih menservey dan terus cek stok jek kat kedai.. utk keluarkan stok masih lom berkemampuan.






makanya, layankan ajelah gambar.






fungsi camera ni seakan-akan DSLR buat ada limitation lah kan.tp berbaloi lah..kurang masalah gegaran..ke gambar goyang sebab camera ni xberat..huhuhuhu. dan sesuai utk orang yg malas mcm aku. so, apa-apa brand pon ok, sebab janji pandai jaga & pandai guna.. huhuu masalah orang sekarang semua nk pandang pd brand, tapi hakikatnya nk menunjuk aja...oppsss terlaser plak. yg penting beli ikut bajet & kegunaan.










No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...