Skip to main content

Hujung Minggu Di Utara

Semua orang tanya apa aktiviti aku kat utara sebab aku tak balik KL time weekend kan. malas aku nak balik kan, dah kate bujang, balik KL bukannya ada apa pon, makpak kat kg pon xkesah. dan lagi kalo balik & kena balik sini balik. session utk workshop tu tak abis lagi kan. terang lagi bersuluh aku ni pemalas nak drive. huhuhu

makanya, lepak jek lah Jitra ni. tapi cek takdelah lepak sesaje jek kan. Jumaat, mean semalam, seawal pagi aku ngan housemate baru aku iaitu si Tiqa & si Sarah ke Penang. saje jek jalan2 carik pasal.







sampai ke malam jugak lah kitaorg kat penang. sambil pekena pasembur kat padang kota tu kan. dan 3 shopping complex di tawaf, dan lagi singgah di pantai ferengghi & pantai miami gitew. layan deruan ombak..tenang sekejapkan sambil menggelapkan kulit. pergi ke bukit bendera, masih under construction. sebenarnya dah siap cuma derang start beroperasi 25 April ni. beberapa hari jek lagi. takpe next time ajelah.



sampai rumah dah kol 10lbh malam. apa lg kan tido lah kan..



dan harini pula, hari makan lauk kenduri jek. tengah hari ke Alor Setar, makan lauk kenduri kawen, staff Bernas kahwinkan anak. alhamdulillah. biasalah, aku ikut si Tiqa & kak Mas, lame xjumpe kak mas kan. pahtu balik rumah solat zohor, lepas asar baru gerak ke Kangar, perlis plak, makan kenduri akikah plak. ni pon staff bernas jugak Pakcik Shuib KBB mana lupa dah. tapi anak dia si Amy ni aku kenal sbb PA encik apa aku lupe..hahahahahaa balik dr kenduri singgah umah makcik si Tiqa kat area situ jugak utk solat maghrib. dan lepas tu baru balik rumah...fouuhhh penuhkan aktiviti kat sini.sape kata aku akan kebuhsanan? hehehehee



dan jutaan terima kasih pada staff bernas yang melayan baik ketika aku di sini, takdelah rasa macam kebingungngan kan kan....

Comments

cyanamoose said…
staff Bernas mmg baik sbb baru ko ex-Bernas.. hahaha

ada tak soklan "dulu bhgn mana?" heheh.

tkde gmbo payung terjun kt ferringhi pun?
Yun said…
cyana: tu soalan wajib kan. tp ramai jugak kenal aku..terharu..miahahahahaa

owh payung terjun tu ada. nnt aku upload. ni dr henpon .... well as usual i pemalas sket..penat lah ronda2 makan kenduri...

payung terjun tu nak jek cuba aritu, tp xbawak baju spare & non ado bajet...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…