Skip to main content

Bank Rakyat Bank Pilihan Anda ehh Semua






Akhirnya, Isnin lepas sebelum berengkat ke Jitra aku sempat lah terjah ke Bank Rakyat untuk membuka akaun dan seterusnya membeli saham bank rakyat sebanyak RM500, dah ni lah amount yang ditetapkan. mungkin nak adil pada semua orang untuk memiliki saham bank rakyat yg memang antara yang tertop kan. yolah kalo dividen dia leh dpt 15% per year kan. dan aku sempat jugak isi borang tambahan, pada sesiapa yang belom berkesempatan, sila lah terjah mana-mana bank rakyat terdekat ye. peluang bukan selalu datang.


Nota tambahan: Siapakah orang tu wahai Cik CK? kejam betul lah orang itu kan sebab bagi info yang salah. Saham ni terbuka pada semua, siapa dah ada ke tak pernah ada ke, semua boleh. bagi yang dah ada boleh tambah max RM500 jek. bagi yang belum ada tapi dah ada acc bank rakyat, boleh lah beli saham ni dengan harga max RM500. bagi yang belum ada acc dengan bank rakyat, kenalah bukak acc, bukak acc di charge RM15 jek. lepas tu boleh beli saham max RM500 juga. dan bagi yang baru beli dan dah lama beli, nak tambah lebih dari RM500 makanya, kena isi borang apply untuk tambahan, ini kira nasib, kalau saham masih ada dan anda bertuah, maka pihak bank akan call anda & anda dpt lah tambah lagi seperti yang anda request tu. sekiranya pihak bank xcall, maknanya tak bertuah lah kan. keputusan untuk tambahan tu bermula Mei 2011 ni. untuk setakat ni pihak bank limitkan RM500 untuk sorang kerana nak adil supaya semua orang boleh merasai saham bank rakyat ni. cepat CK serang bank rakyat sebelom terlambat.

Comments

ck said…
uitt yun! dierang kata nie terbuka pd sesape yg dh ado saham je.so bleh la tambah dgn isi burang nu...pd sesapa yg tak pernah ade saham,harap maap katenye,tak bleh!mana satu betui tatau!
cherrr citer sket
ck said…
wwooooo...NOTA TAMBAHAN khas menjawab soklan aku..kembs idung aku ko! :p wohopp! bleh amek upenye!cis! pocik2 kat cinie la ritu kata tok tambahan jek!wwaaaaaa....

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…