Skip to main content

Last day

esok adalah last day untuk saya berfoya-foya. Cehhh statement. macam dah jadi kasanova plak..ehhh silap eh,

abaikan

byk benda lagi yg aku tak sempat setelkan. heheh sekian.

ok, setelah 21 nak masuk hari ke-22 saya tidak bekerja. perghhh rasa seperti orang yang dah cukup kaya dan cukup ilmu di dada. walhal rasa macam lagi teruk coz. paper pon aku malas nk baca. huk huk,,,,dan time tak keje ni ingatkan boleh berjmat cermat tapi pengaliran keluar lebih luar biasa dari kebiasaan.

apa ek aku buat? macam-macam kot. dan best ulang alik Kl-Mlk pd hari bekerja adalah perkara paling jarang2 dapat berlaku..hehehe xperlu nak tempuh kesesakan lalulintas ni kan. tapi bila semalam pg ke opis baru amik kad parking, terus rasa nak down mood tu blk sbb aku kena bertafakur lah atas jalan dikala jem..hehehee well tu kan perkara biasa.

dan weekend lepas berjimba ngan budak ATAT di Cameron highland adalah moment yg sgt awesome. thanks to ATATians.

dan semalam kembali ke melaka dan hari ni, aktiviti sgt penuh. pagi ke klinik teman mak checkup. lame nye lah menunggu turn dokter pakar tu nak mai kan. tau balik tidur dulu. then tgh sampai le ke nak maghrib, bertapa kat pusat service eon, mcm2 kena tukar coz dah 80k km kan. dan lg best suppose timing belt tukar time 60k km. tapi ntah aku lepas pandang kot..huahuahua maka hari ni declare poket aku kopak. mahal seyyyy timing belt savvy. mulalah aku rase nak pakai peaugot 308 turbo neo jek kan. dan byk lg..semua jenis oil lah kena tkr. huh. dah abaikan.

dan harini jugak, aku dan keluarga mula menanam pokok durian di tepi jln..muahahahahaa ini kerana...pokok-pokok derian di kebun dah kena tebang..huahuahuahua demi mengelakkan musibah laen yg melanda di kediaman sekitar kebun tu...ahaks....xpe kita tanam benih len kan...nnt 5-6taun dpt le hasil..sementara tu..cer makan durian tunjuk kan,,huhuhu

dan malam ni saya kelaparan. kedai yg buat delivery tu mungkin tgh sibuk...pak aman ni xsampai2 lagi utk sebungkus meehoon sup...aiyak lapar deyyyy

aku tgh pikir nk tune waktu tidur sbb kat kg ni aku membute lambat coz mlm2 buta layan korea kat mane2 website yg bg tgk secare free...hehehee

oklah ade yg tny, apsal aku nekad nk tukar keje. yg utamanya, dah rezeki pastu nak kan angin perubahan which mane tau akan merubah segala2nya utk kehidupan aku kan... mane tau jadi lebih fokus pd kerja. lebih bertanggungjawab. lebih ramai kawan. kawan skrg kan dah ramai yg dah berumahtangga dan tak lain tak bukan nak luaskan jajahan calon-calon. perghhh kemboja mesti cari button like. aku tau. tu lah sebab musabab kena ubah angin sbb aku dah ddk kat angin yg same setaun setengah tiada apa2 progress....rutin aku masih sama start from 6am until the next 6am. same jek..hope lepas ni berubah sket. tolong doa kan ye. dah 30-an kan tahun ni. umor paling hot bak kate kemboja. ehhh mane button like...aku nk tekan. uhuk.

masa mula-mula ayah aku tau aku nak tukar keje pon, dia geleng kepala, asik le tukar keje jek keje ko,,hehhehe takpe ayah...tolong doakan yang terbaek, if anak ayah ni murah rezeki, sape jugak yang UNTUNG kan? pakman dan keluarganya jugak kan.

dan sebelum tu sempatlah berjumpaan dengan geng 10L, dan berita paling memberi kezutan pd aku yg telah membuatkan bontot aku ni panas jek,xleh nk ddk relax2 dah ni..bila mane teacher 10L dah bertemu jodoh dan akan melangsungkan hari yg dinantikan pd mei akan dtg....congratez teacher..jodoh ko sampai dulu kan. aku doakan semuanya berjalan lancar dan insyallah itulah kebahagiaan hakiki yang di cari selama ini.

ingat senang ke aku nk cerita hal hati kat sini..muahahaha,...mlm ni aku dah weng sket. maybe sbb bertapa 4jam lebih tgu kereta laling xsiap2...dan korang jgn sangka ketenangan di luaran ni tiada kocakan. kah kah kah..ok lah..before aku merapu lagi,...kang kantoi tah ape2 plak kan.... better aku wish SWEET DREAM to all... nite...awalnya tidur malam ni...huhuhu

Nota kaki: aku gelabah bila semua orang tengah SMS on CINTA skrg...huahuahua baru aku tau ape erti gelabah

Comments

cyanamoose said…
kantan.. doakan semoga ko jatuh cinta dan bertemu jodoh dengan kerja yg baru. *klik like* seronok jek tgk ko tukar keja macam tukar kasut baru.. hehe *klik like* pasni tkde la ses hati ke hati...sedy den! terus down sekejap.. huhu. tp tkpe ko tetap hot di mata org2 kt sini *klik like*
Yun said…
mmg aku klik LIKE kat semua di atas. ahaks.

xpe sesi luahan boleh di adakan pd hujung minggu ye.....tgu laki ko bz kerja lah kan..hahahaha
Farie said…
doakan you, sis! insyaAllah.
me, minggu depan interviu. cuaks!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.