Skip to main content

Minyak kereta

Sangat lsh bagusssssss harini....baru 2minit meninggalkn perkarangan rumah..minyak kereta pon blink2 kn....so kena singgah petrol pam jugak.. .the best part sampai petrol pam.....purse tak bawa. Takkan nk patah balik..adoiyai...mintak2 lah sampai opis....mmg alhamdulillah sampai tapi...mmg menyala jelah lampu gambar pam minyak tu kan..saiko nak sampai opis..huhuhu

Sampai opis terus nk pinjam duitkn..seb baek ade online bank. Blh transfer terus..kira guna konsep dptkn cash cepat bila tiada kad atm di tangan..huhuhu dan.lg saiko xde pengenalan diri..jgn kena thn sudah..lesen pon xbawakkn..haha

Bila jadi mcm teringat kt en.hussin dulu selalu pinjam duit dia nk bayor parking if tertinggal purse and selalunya dia kata xpayah bayar balik...mcm bapak aku lah plak..tapi segan lah kn if xbyr balik..dah lah asik tertinggal purse semendang kn..hehe..tp time lunch dulu xkesah sbb nyiok ade...xpayah segan mntk dia byr kn duit lunch kn..hehe nyiok kn kaye

Ni seb baek ade yg ade cash in hand lbh sket..buatnya semua bwk sikit....mane lah nk pnjm kn..dah lah baru kt sini..belum ramai kawan kn.

Dan lg satu penyakit lupa ni ialah..lupa nk angkut tiket parking bila kuar dr kete..byg kn asik lah kena menapak ke kereta then patah blk g byr..pahtu patah..aiyooo saiko diri sndr utk bersenam kn...

Hope ptg ni kete aku blh smpai stesen minyak sblh opis ni.

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…