Skip to main content

Raya 2012

 Yeah ni ajelah gambar raya saya. yang lain-lain kat fesbuk. selow nau lah nak upload gambar. tensi saya tau. dan sila abaikan muka saya yang besar macam pinggan itu.

Raya kalini sama jek macam2 taun lepas cuma ada spesel sket sebab saya dah 30 tahun 2 hari sebelum raya... rayaku lebih bermakna sebagai orang dewasa..cewahhhhhh...
Budak kenit ni dapat kaki masa raya ke-2, kelakarnya time tu disebabkan ramai kanak2 yg sama level dgn dia berlari2...jadi dia eksited terlebih..terjoin budak2 tu berlari..huhuhu memang kesian....sbb dia asik kawan dengan orang2 dewasa jek kan....tu yang malas nk jalan....huhuhu nak ada geng baru nak berjalan yek....biasa lagi dia....

raya tetap meriah & memenatkan...huhuhu biasalah xpenat bukan raya namanya. dan hadiah terbaik birthday tahun ni ialah kena jadi baby sitter budak kenit ni masa bithday saya ya.. sungguh lah..nak kena hangkut dia ke mana..sebab xsampai hati nak tinggal kan dia dengan nenek. so, maklong ko memang cuti haritu sebab nak jaga ko kan.....heppppp tapi dia ni senang di bawak berjalan sebab bukan jenis mengamuk....even dia mengantuk..dia tetap enjoy nak menegur orang..sungguh lah peramah..tapi aku yang malu hokeh dok menolak troli dengan mulut dia yang xreti dok dia...huh..memang saiko...hahahaha

dan as usual baju raya tahun ni terpurple lagi..ni gara2 yg lagi satu xsiap jahit labuci mak nenek kat baju tu..huhuhu ni jek yg dah siap...

lame betol beraya kat kampung sampai kan rasa boring sebab mana ada kawan dah..hahaha seb baek ade yg singgah beraya kan..adelah geng sembang..huhuhu

fuyooooo tuan tanah kedaung di hari raya per-1...ceh ceh ceh..ishh kain komot berjuta2 lah,....ni version double triple tone of purple...sebut betul2..purple..huhuhu >,<

cerita raya complete nanti bila senang lah...ni tak sabar nk beraya dengan GGO dan budak 10L.huhuhuhu

Comments

Farie said…
wah, purple you. i loike!
kak yun ada jual bajung kurung cotton tak? orang tgk byk jual tudung jew... :)
Yun said…
Baju kurung setakat ni xde..mmg tudung je yg ade.hehe
Yun said…
Baju kurung setakat ni xde..mmg tudung je yg ade.hehe
cyanamoose said…
tu dia.. very the purple!!!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…