Skip to main content

Page 229

Hari ke 229 dalam kalendar masihi adalah hari aku wajib tambah umur. Makin tua makin banyak lah transaksi dosa bukan makin banyak bebanan tangunggan duniawi tapi bebanan dosa. Semoga tuhan akan mengampunkan hambaNya yang kerdil lagi hina ini.

Ok sempena umur 31tahun ni.alhamdulillah perihal duniawi bila mintak senang je dapat tapi perihal selainnya agak sukar.mungkin inilah kafarah atas dosa2 yg silam. Semoga taubat diterima dan dipermudahkan urusan.

Paling aku kagum tahun ni apak den hantar sms wish happy birthday.kagum kejap aku...xpe thn ni hantar sms tahun depan ayah hantar transaksi ke akaun eh..baru super bertuah anak ayah ni..wakaka..

And thanx alot pada yg wish dan yg xwish...aku ok je...nk potong kek?dah tua2 ni xmainlah potong kek.aku tukang makan kek je skrg ni and part makan kek dah dibuat in advance khamis lepas..haha serang secret recipies ajo. Sonang kan?segalanya dihujung jari..tunjuk aja deh...lepas tu ngap. Setel.

Bila pikir2 balik macam tak percaya lah dah 31thn dan masih single...kagum dengan diri sendiri..cewahhh pd yang doakan aku cepat kawen tu..jgn doakan saja kalau boleh tolong usahakan sama ya..sebab aku pon dah tak tau tang mana lagi nk selongkar untuk cari jodoh.

Masa aku lahir dulu pon rasanya bulan syawal. Dan skrg syawal jugak. Bulan kumpul toksin dan kolestrol dlm badan sbb byk sgt makanan berlemak dihidangkn.huhuhu

Ok dah jauh merapu ni....nak tido and mimpi yg indah2. Gut nite uolss

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…