Skip to main content

Page 332

 
Alhamdulillah dah nak dekat sebulan aku pindah ke rumah baru, tempat baru. masih proses membiasakan diri dengan suasana baru yang tanpa mid valley, tanpa kedai makan, klinik, kedai runcit di bawah rumah but tanpa masalah parking..keh keh keh..tang ni paling seronok.
 
masalah tidur memang tiada....lena je
 
dan last weekend, parents aku datang sebab ahad takde kenduri kawen kat kampong aku...maka ayah aku yang kesian kat anak dia yang dok memberus sendiri pakaian2nya sehingga naik kurus lengannya..hehehe naik semata2 nak gantikan kepala paip utk washing machine...if aku kuat nak pulas ketat2 kepala paip tu..memang xmintak tolong dah orang lain..aku buat sendiri je. tapi kudrat xcukup powerkan..kenalah mintak tolong..huhuhu...
 
tapi ayah aku suka je naik KL skrg,,kah kah..lagi2 kawasan rumah aku tu ala2 kampong jgk..petang2 blh lepak kat tasik tgk org main jet ski lah..kapal layar lah...mcm2 aktiviti..tu yang dia seronok.

ok ni singgah masjid putra masa ahad lepas. selepas makan nasi arab kat saba. budak ni kan suka rupanya makan nasi arab..aduhai..nak makan sedap je keje ko kan...dan dia ni seronok je meninggalkan makayah dia..ikut jelah kemana nenek ngan atok ko pegikan...ish ish..xpatut betul budak ni. dah malam kang kita jumpa...jangan nak cari pasal..memang kena cubit nanti.

Comments

epul hensem said…
tahniah dah masuk rumah baru ...
wwuuu wiiwiit

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…