Skip to main content

Page 332

 
Alhamdulillah dah nak dekat sebulan aku pindah ke rumah baru, tempat baru. masih proses membiasakan diri dengan suasana baru yang tanpa mid valley, tanpa kedai makan, klinik, kedai runcit di bawah rumah but tanpa masalah parking..keh keh keh..tang ni paling seronok.
 
masalah tidur memang tiada....lena je
 
dan last weekend, parents aku datang sebab ahad takde kenduri kawen kat kampong aku...maka ayah aku yang kesian kat anak dia yang dok memberus sendiri pakaian2nya sehingga naik kurus lengannya..hehehe naik semata2 nak gantikan kepala paip utk washing machine...if aku kuat nak pulas ketat2 kepala paip tu..memang xmintak tolong dah orang lain..aku buat sendiri je. tapi kudrat xcukup powerkan..kenalah mintak tolong..huhuhu...
 
tapi ayah aku suka je naik KL skrg,,kah kah..lagi2 kawasan rumah aku tu ala2 kampong jgk..petang2 blh lepak kat tasik tgk org main jet ski lah..kapal layar lah...mcm2 aktiviti..tu yang dia seronok.

ok ni singgah masjid putra masa ahad lepas. selepas makan nasi arab kat saba. budak ni kan suka rupanya makan nasi arab..aduhai..nak makan sedap je keje ko kan...dan dia ni seronok je meninggalkan makayah dia..ikut jelah kemana nenek ngan atok ko pegikan...ish ish..xpatut betul budak ni. dah malam kang kita jumpa...jangan nak cari pasal..memang kena cubit nanti.

Comments

epul hensem said…
tahniah dah masuk rumah baru ...
wwuuu wiiwiit

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…