Skip to main content

+Salam Maal Hijrah 1429+

10 Muharam 1429 = hari Asyurah ... erm aku balik kg diz weekend..hehehe lepak umah lah lg best kan..hak33 hope xterlewat nk wish selamat menyambut tahun baru hijrah..semoga 1429 memberi lebih keberkatan & dimurahkan rezeki & Malaysia terus aman damai hingga ke akhirat kelak. kat surau umah aku ade wat kenduri tok menyambut asyurah ni..adelah buat bubur asyurah..heheh suke sbb dpt makan..hak22..pas2 mlm ade kenduri + ceramah berkenaan maal hijrah...

part balik kampung & lepak kat umah ni aku sangat suke..sbb rase best kat umah..kenapa sy suka rumah saya...saya suka rumah saya kerana..... rumah saya lah..hahaha kerana..tiada jawapan dalam talian..hak33...cannot answer diz Q lah..very hard to explain...but since study aku mmg kaki blk kampung..hahahaha even kat shah alam dulu aku penah ulang alik melaka- shah alam coz aku boring giller kat hostel...hahahaha.... pape pon i love my house & my family very much..ngeh22....sampaikan aku main kutu ngan geng2 aku depa dok sakat aku yg kunun2 nyer depa wat cerita..duit kutu 2 aku nk gune wat balik kampung tetiap minggu..hampes...mau xnyer kene kutuk..setiap kali meeting aku xdpt join sbb blk kg..hehehe ni aku kene cancel g gng rajah..lg mampuih kene kutuk..xleh nk elak kan..my auntie mo wat kenduri tym CNY ni.....wawawa nk pg rajah jugak!

ok lah selamat menyambut maal hijrah 1429

1 Muharam detik permulaan
Perkiraan tahun islam hijrah
Perpindahan nabi & umah islam
dr kota Makkah ke kota Madinah
Atas Keyakinan Dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin Dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta Dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam tercinta
Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah membentuk perpaduan
Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Ma’al Hijrah
Tingkatkan Semangat
Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.