Sunday, January 20, 2008

+Salam Maal Hijrah 1429+

10 Muharam 1429 = hari Asyurah ... erm aku balik kg diz weekend..hehehe lepak umah lah lg best kan..hak33 hope xterlewat nk wish selamat menyambut tahun baru hijrah..semoga 1429 memberi lebih keberkatan & dimurahkan rezeki & Malaysia terus aman damai hingga ke akhirat kelak. kat surau umah aku ade wat kenduri tok menyambut asyurah ni..adelah buat bubur asyurah..heheh suke sbb dpt makan..hak22..pas2 mlm ade kenduri + ceramah berkenaan maal hijrah...

part balik kampung & lepak kat umah ni aku sangat suke..sbb rase best kat umah..kenapa sy suka rumah saya...saya suka rumah saya kerana..... rumah saya lah..hahaha kerana..tiada jawapan dalam talian..hak33...cannot answer diz Q lah..very hard to explain...but since study aku mmg kaki blk kampung..hahahaha even kat shah alam dulu aku penah ulang alik melaka- shah alam coz aku boring giller kat hostel...hahahaha.... pape pon i love my house & my family very much..ngeh22....sampaikan aku main kutu ngan geng2 aku depa dok sakat aku yg kunun2 nyer depa wat cerita..duit kutu 2 aku nk gune wat balik kampung tetiap minggu..hampes...mau xnyer kene kutuk..setiap kali meeting aku xdpt join sbb blk kg..hehehe ni aku kene cancel g gng rajah..lg mampuih kene kutuk..xleh nk elak kan..my auntie mo wat kenduri tym CNY ni.....wawawa nk pg rajah jugak!

ok lah selamat menyambut maal hijrah 1429

1 Muharam detik permulaan
Perkiraan tahun islam hijrah
Perpindahan nabi & umah islam
dr kota Makkah ke kota Madinah
Atas Keyakinan Dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin Dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta Dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam tercinta
Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah membentuk perpaduan
Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Ma’al Hijrah
Tingkatkan Semangat
Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...