Skip to main content

Citer Pasal langkawi part 2

citer off-track kejap k...sementara uploading gamba xsetel2 nih...

huh...berzaman nk tgu update n3 nih..citer langkawi pon xupdate2..pdhal..aku dah pg mcm2 trip laen da,.,,,hahaha mlm ni mcm boring giller xde ape nk buat after blk dr majlis pernikahan aisyah [ex classmate aku mase form 4 & 5] kebetulan lak dia kawen ngan besfren si hubby yam..wat a small world kn? 2la yam ajak aku g..aku lg terkezut sbb umah dia kat alai..muskil aku..hahah sbb aku xpenah tau...2la..dia dok umah dekat ngan kedai nek mai [aku rase kedai ni dah xwujud..sbb mase aku pg..umah nek mai 2 pon dah cun melecun] hehehe 2la berzaman dah aku xlalu tpt 2...hehehe korek punye korek dia dah menetap kat alai dah 3 years...hampess aku xtau haprak pon...yg dtg memeriahkan majlis nikah dia..aku yam munira & munirah..[jgn salah org k..depa ni org berlainan] hehehehe seb baek si siti munirah xmai..kalo x lg haru...hehehehe..aisyah dah selamat pon..esok kenduri dia wat kat dewan japerun telok mas..seb baek aku xjadik outstaion ke desaru..kalo x kompem aku mmg xtau dia 2 org alai..hahahahaha pas2 ade lg sekeping kad 17/5...which esah nyer turn lak...pergh bdk class aku yg tgl hanya lah aku jedd abby mardhiah ikin paktua baeyah [oo ini coming soon diz june] azza huda [ni tgu mase jek..abis jek dpli teruih kawen..rase nyer july ni kot] fazz yazz eima nisya [ni lak aku rase dah dekat sbb ari2 ik abg dia dah kate...very soon..so tgu je lah kad..yg aku dpt tau lah kn..if depa dah kawen tp aku xtau..2 aku xtau lah kn. lebih kurang 10org jek yg tgl dr 24org...ni kire 10org yg status masih samar2..abby 2..kene abiskan kpli dulu...xpe cik abg dah standby kn..si paktua ni aku xtau dia nk tgu ape lg lak...nk kate xde..dah ade steady..ntah le duit lom cukup kot...erm mardhiah ni...masalah sket..dia OK..but ehem ehem dia yg xOK sbb ehem-ehem dia lom bersungguh nk carik keje yg betul2 ttp & menjamin mase depan..2 yg cik kak 2 hangen...smpai mak dia dah sound nk terima jek if ade org masuk meminang..sbb lambat sgt tgu cik abg dia 2..umo bkn makin mude kn..aku masih berstatus..XTAHU..jedd pon same....ikin aku xpdt perkhabaran..yazz pon same jugak..fazz ni pon same...but to all yg dah selamat mendirikan masjid..aku doakan korang bahagia ke akhir hayat...& yg bakal mendirikan..aku wish congrate & selamat menempuh alam baru..bg yg belom..jom-jom..kite bekerja keras mencarik calon..hahahahahaha

ok citer pasal geng2 aku lak..yam dah sarat tgl tgu mase jek..hehehe baby girl..komepm cute cam nabilah..hak22..si izu aku xsure brape bln..but dia dah pregnant...si ajar tiada perkhabaran..khatul pon..berstatus "masih mencuba" hahahahahahaa yg haru biru..aku lyza & ethong.. dah agak dah mesti yg 3org ni yg tertinggal keretapi..hak33...2la org dah naek airasia kami sbok nak naek tren lg..ngeh33 ape2 pon jodoh di tangan tuhan..aiii lah mate apsal lah ko xmo tutup..lenguh dah aku dok menaip ha
tp gamba aku xleh upload kat flickr..ape pasal tah mlm ni bengong..so nnt aku wat keje ni mase kat opis je la ek..sbb laju sket..kat umah ni sipot bab* byk sgt dlm cable 2...huk33 ha berjaya pon seketul aku upload ha

ni gamba pertama yg aku berjaya upload...ni tok trip hari ke-2 kami...ape name tpt ni..mcm pearl habour jek hahaha..sbb sini view dia menarek tok kami pose..ape lg..even perut lapo kn...ttp nk jugak pose..hehehehe

sakan wat lompatan 2..yg xtahan 2..hehehe aktiviti ajib lah kate kan..2la if next tym dpt pg..aku nk naek atas boat 2 [alah tumpang kejap jek..nk posing lak atas boat 2..ngan aksi yg sopan] hehehehee

kene tgu 2nd pic lak ni..lame nyer lah nk menunggu..hak33 xpe penantian 2 suatu yg berbaloi [kalo berbaloi xpe..kalo penyeksaan macam mane lak] sape nk jawab? hahahahahaa bengong lak otak aku mlm2 bute nih..org sume dah ke mana lah lokasi mimpi depa.,.aku ni tah pape jek layan mate yg xmo ttp ha...

erm arini baru success aku upload gamba ni ha..ni lah makanan kami tok 2nd day...menarik kn..kecik jek bungkusan dia..tp jgn tersilap sangka k..ni bkn nasik lomak.,,tp ni nasik berlauk...aku pikirkan kat terengganu jek dulu glamer pagi-pagi mamam nasik berlauk..kat langkawi pon sepesen jugak.,,hehehe layan jek..as long as tekak aku terima..tp serius sabah nye makanan xsemua tpt oppss xsemua kedai aku leh accept..donno why...hahahaha kurus jugak aku blk dr sana sbb selalu xmakan jek..heheh kurus kejap je lah kn..blk naek blk...hahahaha
erm lepas ni mane lak ek..ooo ke mat chinchang..hehehe ni yg best ni,,sbb kakak aku gayat...name jek minah selambe tp gayat naek cable car..macam naek skyway mase ke genting..gile menjerit plus dok setempat sbb takot..hahaha aku tlg gelak jelah..jgn mare ye kak!
2 muke maintain cun sume 2,,,pd hal penat nk mampuih mcm kene daki gng jek rasenyer..2la my sist baser lah membebel sbb kaki dia sakit kn..hahahaaha nasib lah kn..sape suh pakai kasut
yg xsesuai......hahahahaha ...ok next lak ..kat mane tah tp kat bwh cable car 2 lah..aku luep dah name ape nye kn...nah tgk jelah pic ni..mls mo citer....lepas ni ke telaga tujuh lak...laen lak citernyer..hehehehe
oklah nk bace citer seterusnya..malas dah aku nk type & edit...tgk je lah kat fotopages aku ek..

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…